Glam News Magazine

Cactușii sunt plante ornamentale fascinante. Cu peste 2000 de specii din care poți opta, cu dimensiuni de la 1 cm la 20 m, de diverse forme, nuanţe variate și flori colorate, este ușor să găsești cactusul potrivit și este greu să te oprești la unul singur. Mai ales că nu necesită multă atenție din partea ta, ca majoritatea plantelor ornamentale și să recunoaștem acesta este un mare avantaj. Și nu este singurul.

Cactusul este o plantă suculentă, care acumulează apă în rădăcină, tulpină și frunze. Nu trebuie udat des. De fapt chiar trebuie să uiți să-l uzi, ca să te bucuri mai mult de el. Apa în exces le va putrezi rădăcinile şi îi va distruge.

Cactușii poti fi integrați în decorul casei în oricare dintre camere. Pentru că produc oxigen noaptea și elimină monoxid de carbon ziua, sunt ideali chiar și pentru dormitor.

Nu au nevoie de apă, dar au nevoie de lumină. Trebuie să ții cont de acest aspect când alegi locul cactușilor în casa ta. Deci ai un motiv să valorifici zonele cu lumină naturală din casă și bineînțeles să înfrumusețezi astfel pervazul ferestrelor, de exemplu.

Cactușii absorb nu numai gazele nocive, dar și undele eletromagnetice, astfel că este bine de aşezat în apropierea televizorului.

Pentru că vin în diverse forme, poți folosi pentru cactuși ghivece dintre cele mai variate, pe care să le integrezi în designul interior şi prin care totodată să îl îmbunătăţeşti.

Şi un alt lucru pe care nu-l cunosc mulţi, cactuşii sunt comestibili şi au foarte multe beneficii pentru organism. Pe grătar sau în diferite preparate precum omleta, reduc colesterolul, îmbunătăţesc digestia, ajută la scăderea în greutate, contribuie la tratarea diabetului şi a cacerului, de asemenea protejează celulele neuronale din creier. Aşadar poţi oricând să-ţi iei din ghiveci porţia de sănătate, fiind un avantaj preţios al acestor plante ornamentale.

Foto: Pinterest

Un comentariu

Lasă un comentariu