Glam News Magazine

Marca franceză continuă să producă piese vestimentare care încing social media și care ajută foarte, foarte mult la creșterea bugetului brandului. Ei bine… Balenciaga este din nou vedeta internetului și asta printr-un articol vestimentar din colecția bărbaților, care a ajuns un adevărat fenomen, pur și simplu doar printr-un post pe Instagram.

Vorbesc, desigur, despre tricoul cămașă, un produs de îmbrăcăminte pentru bărbați din colecția de toamnă Balenciaga 2018, care este exact ce se aude: un tricou de bumbac pe care este cusută o cămașă în culori complementare, care poate să fie purtat cu cămașa cu mâneci lungi drapată pe față sau cu tricoul drapat în spate. 

Costă 1.290$ și este disponibil în prezent la comandă. Nu este chiar o ofertă de tip plătești un produs și primești două, dar este pe aproape. Este din aceeasi familie ca și cămașa dublă (o cămașă cu mâneca scurtă ce are agățată de gât doua mâneci lungi ce costă 1.490 $) și mai are are o soră în colectia de femei pentru primăvară (1.690 $).

În contextul colecției, tricoul cămașă ar putea fi văzut ca un comentariu inteligent și subliniat asupra relației noastre conflictuale cu ideea de îmbrăcăminte smart casual și obsesia pentru a deveni următorul Mark Zuckerberg, prin renunțarea la uniforma corporativă. Dar pe cont propriu, în diferitele postări de pe Instagram, cu un tânăr serios îmbrăcat tricou, a deveni viral în valuri de comentarii amuzate despre ridiculitatea modei.

Deși Balenciaga a refuzat să comenteze reacțiile, aceasta nu este prima dată când marca a transformat batjocura din social media asupra a ceea ce este perceput ca un produs stupid, într-o strategie. Totul a început acum un an, când o versiune din piele a pungii de cumpărături Ikea Frakta, care costa 2.145 de dolari, în loc de cele 99 de cenți ca cea originală, a purtat internetul într-o frenezie similară, ca mai apoi să fie vândută ca pâinea caldă.

Poate că a fost noroc, dar apoi au venit încălțările Crocs la prețul de 850 dolari, care a produs din nou șoc și groază în on-line – și au fost epuizate stocurile pe unele site-uri chiar înainte de a primi marfa, datorită numărului de pre-comenzi generate. Și acum avem tricoul cămașă.

Prin reacțiile noastre în online asupra muncii lui Gvasalia (directorul creativ Balenciaga) de fapt, pur și simplu, convertim ceea ce ar putea fi văzut ca un experiment de modă într-un fenomen. Îl facem faimos. Iar în timp ce internetul râde de creațiile sale, el va râde tot drumul spre bancă.

Sursa foto: balenciaga.com

Lasă un comentariu