Glam News Magazine

Se spune că secretul stă în detalii. Este valabil și în ceea ce privește amenajarea livingului. Designerii de interior își dedică viețile pentru a studia detaliile care fac diferența între o cameră banală și una perfectă. Proporțiile, materialele, printurile și așezarea elementelor în cameră sunt aspecte de care este bine să ținem cont pentru că avem de învățat din sfaturile lor.

Canapeaua

amenajarea livingului

Designerii sunt de acord: un living reușit începe cu o canapea pe măsură.
Emily Henderson, stilist de interior, recomandă să se acorde o atenție deosebită calității materialului și atemporalității formei. De asemenea sfatul ei este evitarea detaliilor excesiv de ornamentate cum ar fi picioarele curbate, brațele înaripate ș.a.

David John Dick de la DISC Interiors completează seria recomandărilor: “Canapeaua este cheie pentru confortul în living, de la modul în care se vede, până la modul în care se simte acest confort. Sfatul nostru este să acordați atenție la înălțimea canapelei – dacă este prea joasă sau prea înaltă va fi incomodă. Cumpăratul după impuls este excelent pentru accesorii și mese laterale, dar niciodată pentru o canapea, deoarece aceasta poate fi o greșeală foarte costisitoare.”

Covorul

Covorul poate fi o bilă abă sau o bilă neagră în amenajarea luvingului. Iar diferența o dă cel mai adesea mărimea lui. Covoarele imense pot fi costisitoare și pot deveni o grijă atât de înspăimântătoare în ceea ce privește curățarea/întreținerea lor, dar, conform stilistului Emily Henderson, acesta este unul dintre cele mai importante aspecte ale unei camere. “Livingurile au aproape întotdeauna nevoie de cel puțin un covor de câțiva metri pătrați. În special dacă aveți un living mare. Un covor mic poate fi pus  lângă un pat, într-o bucătărie sau la o intrare, dar cu siguranță nu va arăta bine în camera de zi “, sfătuiește Henderson.

Tablourile

amenajare living

În timp ce unii sunt de acord că arta ar trebui să fie atârnată la nivelul ochilor, Henderson subliniază că acest lucru nu se aplică în fiecare caz. “Da, arta ar trebui să fie la nivelul ochilor, dar nu dacă tavanul este jos și nu dacă ești cu adevărat înalt”, spune ea. “Dacă peretele ar fi tăiat în patru secțiuni mergând de jos în sus, gândiți-vă că arta ar trebui să se încadreze în cea de-a treia secțiune (numărând de la podea)”, spune stilistul.

Dacă țineți cont de aceste sfaturi simple, amenajarea livingului este pe jumătate rezolvată.

foto: Pinterest

Lasă un comentariu