Glam News Magazine

Noi, la Glam News Magazine, iubim parfumurile, după cum probabil ați remarcat și vi le prezentăm pe cele mai bune. Alături de review-uri, vă aducem însă și multe informații conexe care au rolul să dezvăluie lumea grandioasă a parfumurilor, iar astăzi veți afla 10 lucruri care vă vor aduce și mai aproape de acest univers captivant.

1. Arta preparării parfumurilor începe în urmă cu 5000 de ani în Mesopotamia antică și Egipt, iar denumirea provine din latinescul „per fumus”, care înseamnă „prin fum”. Primele parfumuri au fost fumurile materialelor mirositoare arse.

lumea parfumurilor

2. Egiptenii aveau chiar un zeu al parfumului, pe nume Nefertum, care era responsabil pentru arta creării parfumurilor. Pe lângă mirosul plăcut, s-a crezut că parfumurile au capacitatea de a vindeca – ca atunci când Nefertum a vindecat Ra de boală, prezentându-i flori cu miros dulce.

lumea parfumurilor

3. Lumea parfumurilor este mai complexă decât s-ar părea. Parfumurile actuale au între 10 și 250 de ingrediente. Multe parfumuri de astăzi nu mai folosesc parfumuri naturale ca florile, ci sintetice. Tehnologia de astăzi poate sintetiza aproape orice tip de miros.

Foto: cimioutdoored.org

4. Ambergris, unul dintre cele mai rare produse naturale folosite în industria parfumurilor de lux, este produs în sistemul digestiv al balenelor. Ambergris a fost mult timp gândit ca voma de balenă, dar este de fapt trecut ca materie fecală. Este extrem de de dorit pentru industria parfumurilor, datorită mirosului dulce, a mosc și a capacității sale de a crește persistența pafumului pe piele.

5. Nasul uman este limitat în a recunoaște arome, dar există școli care antrenează cursanții în a identifica un număr mare de mirosuri și ingrediente dacă vor să învețe să le amestece. Iar marile companii de parfumuri plătesc bine pentru un astfel de simț dezvoltat care este atât de prețios în domeniu. Se spune că Jean Carles, un cunoscut parfumier francez care a creat mirosuri precum Miss Dior, și-a asigurat nasul pentru un milion de dolari.

lumea parfumurilor

6. Pentru că tot menționam de nas, se pare că nasul tău se obișnuiește cu parfumul tău și îl poți mirosi doar atunci când este aplicat pentru prima dată sau când îi dai atenție conștient. Nu pulveriza excesiv pentru că nu este nevoie, iar ceilalți din jur vor fi deranjați de surplusul de miros.

7. Un alt pont puțin știut este că hidratarea în prealabil asigură o persistență mai bună a parfumului. Înainte de a aplica orice parfum, apucați loțiunea preferată și hidratați zona în mod corespunzător. Parfumul se difuzează bine atunci când este aplicat pe pielea hidratată, care va păstra parfumul mai mult timp.

8. Cel mai scump parfum din lume are un preț impresionant. Este vorba despre Clive Christian’s Imperial Majesty, care costă 215.000 USD pentru 30 ml. Este prezentat într-o sticlă de cristal Baccarat, cu un guler de aur de 18 carate și diamant de cinci carate.

lumea parfumurilor

9. Cea mai scumpă sticlă de parfum creată până în prezent însă este și mai scumpă. Este un recipient pentru un parfum DKNY Golden Delicious cu turmaline, safire, rubine și diamante. A avut nevoie de 1.500 de ore pentru a fi realizată și a fost scoasă la vânzare pentru un milion de dolari în 2011. Parfumul DKNY Golden Delicious într-o sticlă simplă poate fi achiziționat pentru câteva zeci de dolari.

Foto: demeterfragrance.com

10. Există în lumea parfumurilor și arome neobișnuite care au fanii lor. Demeter oferă o bibliotecă de parfumuri, care variază de la aromă de blană Grumpy Cat la Spacewalk – mirosul spațiului exterior. S-ar putea să credeți că vidul spațiului ar fi inodor, dar astronauții spun că are un parfum metalic aspru atunci când se întorc în interior. Așadar, dacă doriți mirosuri atipice, probabil există șansa să le găsiți la vânzare.

Lasă un comentariu