Glam News Magazine

Ai găsit vreodată un parfum de care te-ai îndrăgostit și ai dorit să îl porți pentru totdeauna? Parfumul poate fi o investiție reală, mai ales dacă ai gusturi scumpe (vinovat!). Deci, vei dori să te asiguri că faci tot ceea ce îți stă în putință pentru a păstra aroma și pentru a te asigura că miroase la fel de bine ca în ziua în care l-ai cumpărat.

Parfumul are un termen de valabilitate?

După lungi căutări, am descoperit că nu pare să existe o regulă clară – depinde de compoziția chimică a parfumului. Majoritatea producătorilor de parfumuri recomandă să aruncăm sticla după o perioadă între unu și trei ani, dar parfumul nu se comportă în același mod ca și mâncarea, așa că poate fi în regulă să îl păstrăm mai mult timp, cei mai mulți experți în parfum recomandă în jur de trei până la cinci ani.

Deschis sau nedeschis? După ce ai deschis un parfum, oxigenul din aer intră în contact cu acesta, ceea ce face ca parfumul să se deterioreze. Cu toate acestea, dacă nu ai deschis parfumul, l-ai păstrat în cutia originală și l-ai păstrat departe de lumina soarelui, asta va prelungi perioada de valabilitate. Este important de reținut faptul că, deși nu ai deschis parfumul, acesta ar putea totuși expira – depinde cu adevărat de compoziția parfumului.

Pentru a-ți fi mai ușor, am scris câteva semne pe care trebuie să le cauți atunci când vrei să vezi dacă parfumul a expirat sau nu. Am descoperit, de asemenea, că există o mulțime de sfaturi care ajută la prelungirea vieții parfumului tău preferat, astfel încât să te poți bucura de el cât mai mult timp.

Cum să îți dai seama dacă parfumul a expirat

• Puterea parfumului este una redusă și nu miroase la fel de puternic ca la prima pulverizare.

• A dezvoltat un miros ciudat. Parfumurile se pot oxida și încep adesea să miroase acru sau uneori acide sau metalice. Acest lucru se datorează faptului că a intrat prea mult oxigen în flaconul de parfum și a modificat moleculele parfumului. Unele parfumuri pot conține, de asemenea, uleiuri vegetale care, de asemenea, își schimbă mirosul în timp.

• Aspectul său s-a schimbat. Dacă parfumul și-a schimbat culoarea sau a devenit tulbure sau opac, cel mai probabil a expirat.

• Când îl porți, provoacă o iritație a pielii sau chiar o reacție alergică.

Cum să prelungești durata de viață a parfumului

1. Nu ține parfumul în lumina directă a soarelui.
Sticlele cu parfum sunt adesea opere de artă și dacă ești ca mine, vei dori să le afișezi în locuri în care lumina poate captura frumusețea lor. Cu toate acestea, acesta este cel mai rău lucru pe care îl poți face pentru parfumul tău. Lumina directă a soarelui descompune structura chimică a unui parfum, ceea ce o face instabilă și predispusă la oxidare.

2. Ține parfumul departe de căldură.
Expunerea parfumului la căldură va descompune moleculele de parfum și va afecta stabilitatea acestuia. Așadar, asigură-te că nu păstrezi parfumul lângă un calorifer sau pe raftul din baie. În mod ideal, parfumurile trebuie ținute la temperaturi sub 15 grade celsius pentru a le păstra într-o stare optimă.

3. Continuă să utilizezi parfumul până când flaconul este gol – nu alterna cu alte parfumuri.
Acesta este mai ușor spus decât făcut, mai ales dacă ești un iubitor de parfumuri. Problema este că atunci când utilizezi un parfum pentru o perioadă de timp, apoi treci la altul, primul expiră mai repede, deoarece oxigenul rămas în flacon poate modifica parfumul.

4. Depozitează-le într-un dulap închis și, de asemenea, în cutia lor originală.
Dacă vrei să oferi parfumurilor un tratament VIP, atunci depozitarea lor într-un loc rece și uscat, departe de lumină, va fi cea mai bună soluție. Ferește-te să le depozitezi într-un sertar din baie deoarece o fluctuație a temperaturilor calde și reci, plus umiditatea poate provoca oxidarea lor. Dacă nu ai un dulap sau un sertar în care poți pastra colecția, stocarea lor în cutiile originale ajută.

5. Asigură-te că pui capacul în mod corespunzător după fiecare utilizare.
Oxigenul este cel mai arpig dușman al parfumului și când ne grăbim, câți dintre noi lăsăm parfumurile fără capac? Chiar și în doar câteva ore ținute fără capac, oxigenul începe să afecteze echilibrul chimic al parfumului.

6. Evită să agiți sticla.
Mulți cred că îmbunătățesc parfumul agitând puțin sticla. Realitatea este că perturbarea parfumului în acest fel poate produce oxidarea lui prin intermediul bulelor care vor strica încet compoziția.

Etichete : beautyparfum

Lasă un comentariu