Glam News Magazine

W.O. Bentley a fondat Bentley Motors pentru a “construi o mașină rapidă, o mașină bună, cea mai bună din clasa sa”. Această dorință a rămas în centrul viziunii companiei care pe 10 iulie a marcat 100 de ani de existență. De la primul prototip creat în Londra, o mașină cu motor de trei litri, până la mașinile extraordinar de puternice și exclusiviste de azi, Bentley a transformat industria automobilelor, creând mașini care îmbină perfect componenta performanței cu cea artizanală. Maşini scumpe, maşini rare şi dotări de lux, eleganţă şi prestanţă, recorduri precum Cea mai rapidă maşină de serie, cel mai rapid SUV, record de viteză pe gheaţă sunt numai câteva dintre aspectele pentru a rezuma succint cei 100 de ani ai companiei.

Viitorul sună și mai bine. Bentley EXP 100 GT, conceptul lansat cu ocazia centenarului de echipa de la Crewe – Anglia, reprezintă suma inovațiilor tehnologice și viziunea viitoare pentru Bentley, următorul nivel. 

Bentley EXP 100 GT oferă o viziune de cum ar putea să arate călătoriile în 2035. Inspirat de elemente de finețe ale unei călătorii, precum lumina de deasupra ta, aerul din jurul tău și pământul de sub tine, este conceput pentru a stimula toate simțurile în scopul de a spori bunăstarea tuturor care călătorește cu această maşină.

Bentley Flying Spur (2020)

Până la Bentley EXP 100 GT, compania britanică oferă însă un alt model ce poate fi comandat începând din această toamnă. Dezvoltat de la bază, noul Flying Spur se adresează celor care doresc mai mult lux și finețe decât Audi A8 W12 și care doresc să plătească pentru primul sedan de lux de la Crewe.

Intrând în cea de-a treia generație a sa, Flying Spur este oarecum mai lungă decât predecesorul său, măsurând acum 5304 de milimetri. Farurile sunt cu LED-uri matrice și are jante de 21 inchi, iar pentru prima dată pentru un Flying Spur, statuia “Flying B” a lui Bentley este retractabilă și chiar iluminată ca însemn de bun venit atunci când șoferul se apropie de mașină.

Bentley va vinde noul sedan posh cu o varietate de 17 culori și finisaj luminos crom sau negru pentru grila inferioară. Farurile vor fi dotate cu accente cromate standard pentru a le face să strălucească chiar și atunci când nu sunt aprinse, în timp ce stopurile sunt împodobite cu motivul “B” și au un design care imită percuția de diamant a orificiilor de ventilație din interior.

Noul Flying Spur are un motor W12 de 6 litri, cu două turbine, care produce 626 cai putere şi transmisie automată cu opt trepte. Chiar dacă mașina ajunge la o greutate de 2.435 de kilograme, va face totuși 0-60 de kilometri pe oră în doar 3,8 secunde, înainte de a ajunge la 333 kilometri pe oră.

Încă o noutate este sistemul de direcție integrală – o premieră pentru un Bentley. Sistemul AWS dirijează roțile din spate în direcția opusă față de roțile din față atunci când mașina este condusă la viteze reduse pentru a reduce cercul de întoarcere și a înlesni parcarea.

Sursă: bentleymotors.com

Lasă un comentariu