Glam News Magazine

Puterile lui Alessandro Michele sunt multiple. El a reorientat moda spre individualitate și a bătut normele de gen, îmbrăcându-l pe Jared Leto într-o pereche de pantaloni cu o rochie pe deasupra în acest proces. Nu în ultimul rând, Michele este un showman ce nu are egal, iar prezentarea ultimei colecții Gucci a fost de o extravaganță dusă la extrem, completată de leii care răgeau pe coloana sonoră și lumini care pulsau suficient de puternic pentru a-ți face retină să țipe. Apoi au fost măștile: măștile Jason Voorhees și măștile din magazinele sex shop cu zgărzi cu țepi de 10 cm. La conferința de presă, Michele și-a explicat fascinația, spunând: “O mască este goală, dar în acelși timp, completă”.

Pentru noua colecție, Michele a fortificat silueta Gucci. Umerii au devenit mai bine definiți, liniile mai oversized, iar componentele de styling mai pline de… protecție. Michele și-a găsit sursa de inspirație văzând mai multe zgărzi din secolele 16 și 17 la o licitație. “Aceste accesorii au rolul de a ne apăra și de a defini cine suntem, în același timp. Chiar dacă accesoriile par agresive, oamenii din spatele lor sunt blânzi. Iar măștile sunt unele de avertizare: “Fii atent pentru că sunt aici și vreau să mă apăr”, a spus Michele, adăugând: “În tinerețe trebuia să mă apăr. Trebuia să folosesc niște țepi.”

El a continuat să asemene aceste elemente de styling cu zgărzile pentru câini, o idee care se leagă și de coloana sonoră dramatică. “Aceste accesorii ar trebui să meargă mână în mână cu sălbăticia pe care o avem înăuntru. Noi toți suntem niște animale sălbatice constrânse de reguli”, a spus el. “Simt că sunt cineva care încearcă să se conformeze regulilor, dar uneori este dificil pentru mine, pentru că în interior există o parte foarte sălbatică, ce poate fi foarte agresivă atunci când vreau să mă exprim.”

Colecția a fost la fel de “plină de lucruri mărunte” ca de obicei, multe dintre ele profund personale – există un anumit confort în lucrurile familiare, chiar și pentru un tip ca Michele. El a folosit stilul de croitorie al anilor ’40, a generației bunicii sale, în jachete purtate atât de bărbați, cât și de femei: umerii ascuțiți, taliile marcate și pantalonii cu elastic de la gleznă în jos. Multe dintre piese au fost nefinisate, având ațe atârnate sau margini nefestonate.

Transpus în lumea digitală în care trăim, spectacolul lui Michele a fost un afiș impresionant al decadenței pe care o generează. Multitudinea de informații și impresii pe care le trăim în fiecare zi și fiecare secundă pe social media creează o atmosferă mult asemănătoare spectacolului frenetic, copleșitor și amenințător pe care Michele l-a creat în domul său digital. Este o realitate virtuală care afectează realitatea reală și creează un forum politic în care adevărul devine încețoșat și toată lumea este dată la o parte. “Moda este politică, deşi încerc să nu fiu implicat în politică”, a spus Michele. “Generațiile tinere ar trebui să întărească și să apere frumusețea cunoașterii. Personal, întotdeauna mă străduiesc să mă apăr împotriva celor care vor să ne ia cunoștințele și cultura. Mă tem că frumusețea dispare; frumusețea cunoștințelor pe care le-am cucerit în trecut”.

Sursa foto: pinterest

Lasă un comentariu