Glam News Magazine

Fie că lucrezi de acasă, fie că ai nevoie de un spaţiu pentru a scrie, a citi sau a desfăşura diverse hobby-uri creative, biroul de acasă este locul în care trebuie să te simţi inspirat. De aceea nu trebuie neglijată amenajarea lui, iar în acest sens am pregătit câteva sfaturi utile şi mai multe idei pentru a face din biroul de acasa locul în care să lucrezi cu spor.

Amprentă personală

Amenajat în stil clasic, tradițional, modern, contemporan sau industrial, biroul trebuie să reflecte în primul rând stilul propriu, astfel că nu ezita să-ți pui amprenta personală. Indiferent în care dintre camere îl plasezi, un birou trebuie să fie funcțional și să se încadreze în tema și mbila existentă în cameră, dar trebuie să fie de asemenea un loc unde să-ți placă să petreci timpul. Este important pentru productivitatea muncii pe care o desfășori acolo.

Mobilă adecvată

Mobila pentru biroul de acasă trebuie să răspundă nevoilor personale. Dacă ai nevoie de mai mult spațiu, alege corpuri cu sertare și rafturi. Pentru o poziție comodă, alege un scaun ergonomic și un birou de o înălțime optimă, nici mai înalt, nici mai jos. Dacă lucrezi cu un PC, ia în calcul spațiu pentru unitate. Dacă faci planuri și strategii, încorporează o mică tablă de scris cu cretă sau marker care te ajută să vizualizezi mai bine pașii proiectului la care lucrezi. Analizează și ține cont de toate aspectele!

Cât mai multă lumină

Este ideal să ai lumină naturală în camera în care amenajezi biroul. Lumina naturală mărește spațiul și dă mai multă energie. În plus este recomandată pentru sănătatea organismului, în general și a ochilor în particular. Poți suplimenta cu lămpi/veioze și alte corpuri de iluminat mai ales dacă lucrezi seara târziu/noaptea.

Culori

Folosește culori. Nu neapărat culori care sunt în trend, ci culori care îți plac și îți dau energie. Fie că vopsești un perete sau mai mulți, cumperi piese de mobilier în culorile dorite sau un covor, dacă îți stârnesc creativitatea și buna dispoziție, culorile nu trebuie să lipsească din decor.

Plante de interior

Este de asemenea indicat să aduci natura vie cât mai mult în preajma ta. Iar modul încare poți face asta este prinplantele de interior, care sunt binevenite în fiecare dintre camere, inclusiv baia. La birou, o plantă de interior va curăța aerul și îți va da un plus de calm și concentrare.

Obiecte de artă

Decorează cu tablouri, fotografii, imagini cu semnificație pentru tine, chiar dacă stai în cifre și în calcule ore în șir. Arta te va motiva și îți va da energie să îți finalizezi munca de birou.

Lasă un comentariu