Glam News Magazine

Se spune că primul comunicat de presă al lui Hedi Slimane pentru preluarea lui Celine a subliniat acest lucru: “Întreaga garderobă pentru bărbați este unisex și prin urmare, poate fi purtată și de femei”. Debutul lui Slimane pentru Celine, casa pe care Phoebe Philo a transformat-o într-o mecca a cumpărăturilor sofisticate pentru femeia care apreciază brandurile, cu o înclinație discretă pentru avangardă, a rămas cu totul fidelă esteticii personale pe care a ținut-o de la mijlocul anilor 2000, estetică cimentată încă din timpul său la Saint Laurent.

Pe scurt, putem spune că vor exista foarte puține suprapuneri între clienții lui Philo și cei ai lui Slimane. Marea întrebare dinaintea colecției Celine a fost dacă designerul a schimbat dramatic estetica sau dacă a oferit ceva nou, legând stilul său de patrimoniul lui Celine. Și cu siguranță Slimane și-a pus amprenta și a avut o abordare proprie asupra brandului. În primul rând, a îndepărtat accentul din numele Celine (înainte era Céline), din motive “arhitecturale”, a explicat el într-un mod nu tocmai clar.  În al doilea rând, și-a reluat munca, de unde a lăsat-o atunci când a plecat de la Saint Laurent, cu o bază de costume subțiri – negre, negre, negre și rochii scurte.

Modelele lui Slimane sunt destul de familiare, dar totuși, nu putem contesta faptul că sunt pline de farmec. Smokingurile au fost absolut impecabile ca întotdeauna, rochiile mini nu puteau fi mai scurte de atât, decât dacă ar fi fost create de un ginecolog, negrul a domnit ziua și noaptea, dar au existat și câteva opțiuni în roșu și auriu. Și pentru că lui Slimane îi place să se mai și joace, a oferit câteva elemente tematice acestei colecții, la fel cum a făcut-o și pentru… ați ghicit!!!! Saint Laurent. Au fost câteva motive comice foarte light prin scenele grafice ka-pow, și prin câteva jachete cu umeri ascuți și arcuți în stil Dick Tracy.

Deci aceasta a fost colecția lui Slimane pentru Celine, doar că accentul este acum pe Slimane. Numele de pe etichetă nu contează prea mult. În această eră în care designerii caselor se schimbă pe bandă rulantă iar marile case așteaptă o creștere vastă a vânzărilor peste noapte de la noii angajați, Slimane pare să fie singurul care și-a dat seama de asta. Există o luptă pentru a ajunge la noul consumator. Debutul lui Slimane a fost foarte clar: războiului comercial dintre Celine deținut de LVMH și Saint Laurent, aflat în proprietatea conglomeratului rival Kering. Doar timpul va spune cine câștigă acest concurs pentru relevanță.

În ceea ce privește fanii lui Philophile? Aparent, viziunea asupra lumii estetice a lui Slimane nu include clasa femeilor care erau pregătite să plătească pentru orice design Philo proiectat. Cu toate acestea, nu se știe niciodată cum decurg lucrurile în vânzări. Poate va fi a fel cum a fost la începutul domniei lui Slimane la Dior Homme, femeile se vor înghesui și se vor ciocni cu propria familie în magazine pentru a cumpăra un costum!

Sursa foto: pinterest

Lasă un comentariu