Glam News Magazine

 ținută de ținut minte presupune alegeri vestimentare inspirate. Iar accesoriile sunt deseori cheia pentru o apariție memorabilă. În acest sens o pereche de cercei sau o broșă pot atrage toate privirile, la fel cum un papion te poate scoate din mulțime. Mai ales că de la 1870, când a apărut papionul și până astăzi, acest accesoriu s-a mutat ușor-ușor din sfera formalului către casual, oferind posibilitatea asortării lui și în ținutele de zi cu zi, atât de bărbați, cât și de femei sau copii. Drept pentru care am ales să detaliez  astăzi acest subiect și să vă schimb modul de a privi papioanele.

Ultimele cerințe: imprimeurile

Prima opțiune rămâne desigur clasicul papion negru. Este varianta cu care nu dai greș niciodată și chiar obligatorie în ținuta formală a bărbaților. În rest, în schimb, opțiunile s-au diversificat. Despre universul papioanelor am aflat mai multe de la designer-ul vestimentar Ioana Fodor, un om pasionat de ceea ce face și un profesionist orientat către nevoile clienților, după cum veți putea singuri remarca dacă intrați pe pagina ei de facebook, Accessories by Ioana Fodor “În topul preferințelor rămân papioanele uni: negru, bleumarin, vișiniu, roșu, mov. Însă încep să prindă culoare papioanele cu imprimeuri și cele personalizate.

Tot mai mulți domni preferă să-și accesorizeze ținutele cu papioane la diferite eveniment speciale, precum botez sau zi onomastică. La astfel de evenimente de obicei clienții preferă papioane cu imprimeuri, putand fi purtate atât la o ținută elegantă, cât și la o ținută casual”, spune Ioana, care de șase ani se ocupă de confecționarea papioanelor.

Accesoriu ideal pentru o femeie

Ea mi-a mărturisit că una dintre provocările cu care s-a confruntat a fost aceea  de a introduce pe piaţa românească papionul, ca un accesoriu de zi cu zi, în cazul femeilor. “Am creat papionul fundiţă de femei pentru a aduce un plus de valoare ținutei.  În colecția de papioane pentru femei veți descoperi o gamă largă de modele cu diverse imprimeuri şi broşe, putând fi şi personalizate astfel încât papionul să poată fi purtat la orice ţinută, de zi, office sau de seară. Încă nu am reuşit să creez un trend, dar ce pot spune este că am îmbunătăţit stilul multor cliente.

Femeile în general sunt puţin mai reticiente, gândindu-se că papionul este potrivit doar pentru ocazii speciale. Nu este uşor, dar în fiecare zi mă apropii încet de misiunea mea de a demonstra că toată lumea poate purta papioane indiferent de ţinută. Consider că pentru o femeie cele mai importante sunt atitudinea şi eleganţa cu care poartă elementele vestimentare, precum şi bunul-gust. În materie de accesorii, personal prefer papioanele. Fie că mă îmbrac casual, sport sau elegant, pentru mine papionul este accesoriul ideal.” Am lasat-o pe Ioana să vă vorbească deoarece cuvintele unui om pasionat de ceea ce face inspiră. M-au făcut și pe mine să privesc altfel papioanele și m-au convins să le fac loc într-un sertar din dressing.

Papionul mustață, o comandă aparte din partea unui client

Surpriză de final: un discount pentru tine!

Dacă papioanele sunt un accesoriu must-have pentru domni, asta nu mai suportă comentarii. În schimb Ioana prevede că acest accesoriu va completa tot mai mult ținutele feminine în următorii ani. Găsiți pe pagina Accessories by Ioana Fodor o mulțime de modele realizate din țesături fine precum mătase, saten de mătase, bumbac, georgette de mătase. “Materialele sunt sursa mea de inspirație. Cumpăr materialele care îmi plac și ulterior încep să le vizualizez în minte. Ador să le combin și să văd rezultatele minunate. În lumea handmade-ului, cel mai mult îmi place că pot da frâu imaginației și pot creea accesorii pe gustul și placul clienților. Momentul în care văd satifacția clientului este cel mai frumos sentiment. Pentru mine cel mai important lucru în antreprenoriat este ca și clientul să fie mulțumit de produsele mele.” Pe pagina Ioanei găsiți și alte accesorii realizate handmade precum cravate, broșe, cercei și accesorii pentru păr, atât pentru adulți, cât și pentru copii, iar cei care comandă în urma vizualizării acestui articol beneficiază din partea Ioanei de discount 10% la orice produs, folosind codul #glamnewspapioane.

 

 

Lasă un comentariu