Glam News Magazine

Astăzi vă propun să fim aristocrați. De fapt vreau să vă prezint prin ce se remarcă arhitectura provincială franceză, un stil de construcție popular încă din anii 1600, ca opțiune a aristocraților francezi ce își construiau case în afara Parisului, dar stil care rămâne o alegere atractivă și astăzi pentru nota de lux pe care o conține.

Deși unele elemente ale arhitecturii provinciale franceze s-au schimbat în ultimele secole, casele provinciale franceze de astăzi au păstrat multe dintre designurile și caracteristicile tradiționale, cum ar fi fațadele din cărămidă sau piatră, acoperișurile înclinate, ferestrele înalte, arcuite. Arhitectura provincială franceză a rezistat testului timpului și rămâne astăzi un stil de construcție adoptat pe tot globul. Așadar să aprofundăm caracteristicile distinctive ale acestui stil arhitectural ce prezintă de asemenea caracteristci ale stilului de viață al aristocraților de altădată.

Fațadă de piatră sau cărămidă

Unele case provinciale franceze pot avea semifabricate, dar, în cea mai mare parte, aceste case impunătoare sunt finisate cu fațade din cărămidă sau piatră. Fațada este de obicei plană, dar unele au turnuri rotunjite lângă intrare sau alte secțiuni ale casei.

Simetrie

La fel ca în arhitectura colonială franceză, casele provinciale franceze sunt extrem de simetrice. De obicei, veți vedea că intrarea din față este centrată exact pe partea din față a casei și același număr de ferestre înalte, dreptunghiulare, de fiecare parte a structurii. Aceste ferestre sunt de obicei flancate de obloane simple. Singurele care nu respecta această regulă a simetrie sunt deseori turnurile rotunjite menționate mai sus.

Acoperiș înclinat abrupt

Aproape toate casele provinciale franceze au un acoperiș înclinat abrupt, adică toate cele patru laturi ale pantei acoperișului în jos până la sol – și lucarne, care sunt mici extensii ce se întind dincolo de marginile acoperișului. În plus față de frumusețea simplă a casei, multe acoperișuri au fost realizate din ardezie sau cupru.

Cel puțin un etaj

Arhitectura provincială franceză este un stil grandios, deci nu este de mirare că aceste case sunt impunătoare. Deseori, etajele superioare vor avea ferestre înalte, arcuite. Multe case au ferestre care se extind dincolo de streașina liniei acoperișului pentru a conferi structurii un aspect și mai înalt, mai grandios.

Interioare simple, dar elegante

În ciuda liniilor drepte și simetrice pe care le găsim la exteriorul unei case provinciale franceze, interioarele sunt de obicei cu linii curbate și multă textură din materiale precum inul, lemnul, fierul forjat și piatra. Culorile interioare reflectă peisajul înconjurător, deci crem, alb, maro, verde, albastru și gri sunt alegeri obișnuite. Interioarele tradiționale provinciale franceze sunt foarte asemănătoare cu decorul fermelor moderne foarte populare pe care le veți găsi astăzi în multe case.

Lasă un comentariu