Glam News Magazine

Austria este o țară mică, dar superbă, cu foarte multe locuri pitorești ce merită explorate. Cu un relief predominant muntos și o istorie bogată ca fost imperiu, Austria cucerește iremediabil orice turist. Verdele peisajelor și poveștile zidurilor de aici te fac să-ți dorești să revii de fiecare dată. Iată 7 locuri pe care nu trebuie să le ratați!

Viena

austria

Este firesc ca lista să înceapă cu Viena, capitala Austriei. Viena este un oraș uluitor, plin de itorie. Trebuie să vizitați centrul vechi, Palatul Schonbrunn și Opera de Stat și dacă vă permite timpul să mergeți și la un spectacol aici. Adăugați pe lista Cartierul Muzeelor, Palatul Belveder și Palatul Hofburg, iar dacă doriți adrenalină – Parcul de distracții Prater. Pentru o amintire de neuitat puteți opta pentru O calatorie cu birja trasă de cai.  Locurile de staționare se găsesc în diverse părți ale orașului: Piața Sfântul Ștefan, Piața Eroilor, Piața Albertina, Piața Petersplatz și Teatrul Național din Viena (Burgtheater).

Wachau

Wachau este una dintre acele zone care s-ar putea să nu vină imediat în minte atunci când vă gândiți la Austria, dar cu siguranță ar trebui. La doar 90 de minute de Viena, este o zonă frumoasă, plină de podgorii locale, trasee fluviale și castele istorice. Zona cuprinde 13 localități, pe o întindere de 36km de-a lungul Dunării.

Hallstatt

Austria

Această stațiune turistică este cu adevărat uluitoare și valoare ei ete protejată ca patrimoniu mondial UNESCO. Casele sunt înghesuite și dispuse în trepte, iar printre ele curg de pe versantul muntos apele ce alimentează lacul Hallstattersee. Apa e de o puritate aparte. Ca să ajungeți aici trebuie să urcați la bordul unui feribot și dacă faceți o excursie de o zi, să nu vă lasați furați de peisaj și să pierdeți ultima barcă înapoi.

Ehrwald

Situat în splendidul district Reutte, Ehrwald este unul dintre cele mai bune locuri din Austria dacă vă place natura și activitățile în aer liber. Situat chiar la granița cu Germania, este strpjuit de incredibilul Zugspitze care este considerat cel mai înalt munte al Germaniei.

Saint Gilgen

Foto: salzburg.info

Amplasat pe malul lacului Wolfgangsee, St. Gilgen este unul dintre cele mai pitorești locuri din Austria. După ce ați ajuns aici, asigurați-vă că luați trenul cu aburi până la Muntele Schafberg, care este complet superb. Trenul SchafbergBahn este cel care apare în filmul „Sunetul muzicii”. Dacă faceți o excursie cu barca pe lac, veți trece pe lângă o clădire cu aspect de palat ce a fost se pare școală-internat pentru ofițerii de marină. Este cel puțin ciudat, Austria fiind o țară fără ieșire la mare, dar clădirea rămâne un obiectiv turistic important.

Zell am See

Amplasat pe malul lacului Zell, Zell am See este unul dintre cele mai bune locuri din Austria de explorat indiferent de anotimp. Puteți face drumeții și să vă bucurați de culorile naturii, iar iarna devine o stațiune minunată pentru schi.

Gmunden

Austria

Gmunden este genul de oraș care are totul! Castele frumoase, bisericile istorice și malurile lacului Traunsee fac din acesta unul dintre cele mai bune locuri pentru o vacanță în Austria. Gmunden a fost cândva un loc frecventat doar de țarii ruși și nobilii germani, dar în zilele noastre, nu trebuie să ai sânge regal pentru a ajunge aici și a te bucura o zi-două de zonă.

 

Foto: flickr.com

Lasă un comentariu