Glam News Magazine

Era lui Wailea Kellerian la Givenchy a fost definită de o întoarcere la eleganța întunecată a lui Hubert de Givenchy. Dar, după celebrul tribut adus fondatorului în sezonul trecut – care a murit în martie 2018 – Clare Waight Keller s-a simțit gata să se exprime în cea mai dramatică colecție de până acum. Probabil, de fapt, din întreaga carieră. Este o nebunie să ne gândim la evoluția creativă a lui Keller, care, cu mai puțin de doi ani în urmă, realiza îmbrăcăminte boemă la Chloé. Acum, ea vorbește despre latex ca “piele couture”, în timp de ochii ei strălucesc de mândrie. Asta face haute couture unei persoane.

Waight Keller ar fi putut cu ușurință să prezinte niște ținute negre și jachete elegante. Dar nu! În schimb, ea își extinde hiper-orizontul – și cu siguranță, curajul – într-o călătorie către un teritoriu nou care nu a ajuns încă la o destinație. Vizionarea călătoriei este absolut interesantă. Cea de-a treia colecție de haute couture a lui Waight Keller pentru Givenchy a avut loc într-o sală albă de la Musée d’Art modern de la Ville de Paris. “Am vrut o încăpere curată, o pânză goală”, a spus ea desre sala albă și podiumul ei lăcuit care a oferit un contrast puternic.

Prezentarea a început cu o jachetă neagră: cambrată, cu reverele supradimensionate pentru accentuare și contrastante – unul alb și unul negru, asortată cu o pereche de pantaloni din latex. “Am încercat să ofer cea mai modernă abordare posibilă”, a spus Clare Waight Keller după cea de-a treia colecție de haute couture pentru Givenchy.

Waight Keller vorbește despre construcția de îmbrăcăminte ca despre arhitectură. În timp ce această dualitate reprezintă esența haute-couture, ea pare să o considere o abordare mai hibridă: o rochie de dantelă care arăta mai degrabă sculptată sau fuste care au fost conturate perfect înainte de a adăuga un nor de organza. “Nu este nimic teatral. Este doar puritate. Vă uitați la haine. “A spus ea, dovedindu-și valoarea în calitate de couturier, dar, mai important, apetitul ei pentru couture. “În prezent trăiesc aproape pentru couture”.

Sursa foto: pinterest

Lasă un comentariu