Glam News Magazine

Când brandurile au început să realizeze prezentări de modă mixte în urmă cu trei ani, nimeni nu ar fi bănuit că această tendință va crește exponențial, iar ștergerea barierelor de gen a devenit un subiect cât se poate de normal. În patru-cinci ani, am reușit să evoluăm și să fim mai conștienți de lucrurile din jurul nostru, indiferent de cât de “încuiată” a fost educația noastră primită acasă. A fost cea mai rapidă evoluție din istorie, datorită internetului și a generațiilor care s-au născut în era lui. Chiar dacă a făcut-o ceva mai târziu, Donatella Versace a reușit să găzduiască primul ei spectacol mixt pentru bărbați și femei abia vineri seara!

Înconjurată de bărbați gay întreaga viață, ea este întruchiparea acceptării. Prima ei colecție mixtă pentru Versace a celebrat diferențele dintre sexualitatea masculină și cea feminină și a demonstrat modul în care cele două se pot uni. „Hainele masculine sunt pentru bărbați așa cum hainele feminine sunt pentru femei”, a spus Donatella. Dar mesajul lui Versace a fost clar: trebuiesc lăsate deoparte anatomia și hormonii deoarece sexualitatea se află în expresia individului și în ochii privitorului. „Ceea ce încerc să arăt cu această colecție este că senzualitatea provine din creier, din modul în care cineva crede și vede”, a argumentat ea. „Hainele accentuează asta.”

Colecția a fost una clasică Donatella Versace: glamour simplificat prin croitorie și rochii mulate, toate îngustate sau lărgite în locurile potrivite. „Umerii mari și taliile mici”, a remarcat ea. „Puternic și liniar.” Deși nu a fost un spectacol fără gen, au fost câteva piese unisex chiar la începutul prezentării. Imprimeurile baroc din ținutele bărbaților au fost folosite alternativ în rochii florale și tricoturi vibrante pentru femei, formând un portret al cuplului Versace.

Ecranele de pe podium jucau rolul unor oglinzi pe măsură ce modelele defilau, însă distorsionându-le fețele și corpurile cu o fluiditate digitală în care nu îți puteai da seama de genul modelului. Totuși, la Versace, idea ștergerii barierelor de gen se regăsește mai mult în minte decât în corp, chiar dacă multe dintre tăieturile și printurile înrădăcinate în arhivele acestei case au fost extrem de nonconformiste atunci când au fost create pentru prima dată. „Trebuie ca noi toți să avem un punct de vedere puternic, idiferent dacă suntem bărbați sau femei”, a explicat Donatella. „Trebuie să ne concentrăm pe ceea ce se întâmplă acum, dar să ne gândim și la viitor – nu numai în modă – în special la tânăra generație.” Spectacolul a fost dedicat luptei împotriva discriminării. „Cu toții avem o voce și trebuie să o folosim”, ne-a reamintit Donatella.

Lasă un comentariu