Glam News Magazine

Luna trecută, Dolce & Gabbana au organizat un spectacol pentru bărbați dedicat meșterilor din Italia. Colecția nu a vrut să reînvie pasiunea pentru handmade – pe care deja o sărbătoresc prin colecțiile Alta Moda – ci doar să atragă atenția asupra propriilor rădăcini în calitate de designeri. Pentru branduri precum Dolce, drumul către venituri de multe milioane de euro a început, de obicei, cu un produs simplu realizat manual. Pentru colecția lor de duminică după-amiază, Domenico Dolce și Stefano Gabbana nu și-au amplificat doar oferta artizanală pentru Ready to Wear, ci au privit înapoi la originile lor.

„Am rămas concentrați pe tricotaje, croșetate, broderii, șosete, vopsea … toate tradițiile italiene”, a spus Gabbana. „Totul este realizat manual. Am lucrat cu sindicatele artizanilor din nordul până în sudul Italiei. Am învățat multe de la ei.” În timp ce colecția pentru bărbați din ianuarie s-a jucat doar cu elemente ale handmade-ului, aceasta este o colecție handmade integrală. Chiar și dantela elementelor de lenjerie – atât de clasice Dolce & Gabbana – a fost realizată manual. Dacă sună totul improbabil pentru o colecție Ready to Wear, concepută pentru genul de producție în masă care trebuie să intre direct în magazine, Gabbana ne-a asigurat că toate hainele sunt viabile pentru producția manuală. „Nu este genul acela de croitorie ca în Alta Moda”, a spus el, făcând referire la măiestria complicată care duce ținutele lor la nivel de couture. „Este total diferit. Este mai mult un tricotat artizanal decât croitorie.”

În comuna Legnano, unde designerii și-au fondat brandul în 1985, Dolce & Gabbana își finanțează propria școală pentru artizani, învățându-i pe tineri meșteșugul tradițional de care au nevoie pentru a menține în viață și a susține afacerile Alta Moda și Alta Sartoria. Încă o dată, designerii au invitat o serie de „TikTokkers” prolifici să asiste la spectacol, în încercarea de a implica generația digitală în artele handmade. “Tinerii trebuie să învețe că se pot face lucruri cu mâinile și nu doar cu telefonul. Tot ceea ce îmi doresc acum este ca tinerii să învețe ceva din colecțiile noastre. Tot ceea ce fac, fac pentru sufletul meu. Nu mai am nevoie de bani. Nu vreau să fiu cel mai bogat om din cimitir”, a spus Gabbana.

Lasă un comentariu