Glam News Magazine

Ceva se întâmplă la Alexander McQueen. După ce grupul Kering (grup ce deține Alexander McQueen) și-a vândut majoritatea acțiunilor ce le deținea la branduri precum Stella McCartney și Christopher Kane, conglomeratul pare să își centreze acum atenția financiară pentru a realiza viziunea lui Sarah Burton pe o scară imensă. Alexander McQueen este o afacere relativ mică în comparație cu alte mărci din portofoliul Kering precum Saint Laurent și Balenciaga, ca să nu mai vorbim de dimensiunea intergalactică a lui Gucci. Cu planuri de a deschide magazine la nivel mondial și evenimente în curs de desfășurare, ar putea fi următorul brand de putere al grupului. Totul a început în timpul săptămânii de modă din Londra, unde a fost construită o copie fidelă a magazinului lui Burton de pe Bond Street, unde a fost inclusă o expoziție extraordinară cu lucrările ei și o cină extraordinar de generoasă la The Charterhouse, care a subliniat estetica distinctă a lui Alexander McQueen.

În acest proces, puterea lui Burton ca și designer va crește în mod inevitabil, chiar dacă ea este prea modestă și politicoasă să recunoască acest lucuru. Și în timp ce lumea se va aștepta ca ea să se transforme în următorul Alessandro Michele, Burton cu siguranță va fi mult mai strălucitoare. Ea a realizat o colecție personală, în care ne-a deschis cu ușurință ușa către viața și trecutul ei.  “Pentru această colecție, am mers acasă în nordul Angliei unde am crescut. Sunt dintr-un mic sat numit Macclesfield. Îmi amintesc contrastul dintre fabrici și această zonă sălbatică de la tară; orașele industriale versus natura epică și cum acestea coexistau împreună. Sunt amintirile pe care le am despre tatăl meu, care avea doar un costum și ce mult însemna asta pentru el” a spus ea.

Colecția a conținut ceea ce Burton a numit “haosul croitoriei”: costume și paltoane care au fost tăiate apoi puse din nou împreună în culori diferite, jachete drapate asimetric, rochii din piele perforată sau costume roșii realizate în totalitate din piele. În timp ce rochiile lui Burton sunt mai romantice din punct de vedere al naturii, există încă o anumită duritate dată de linii si materiale. Spectacolul s-a terminat cu o serie de rochii ce reproduceau în întregime imaginea unui trandafir.

Această colecție a confirmat abilitățile lui Burton și ale studioului său – asta nu înseamnă că nu eram conștienți deja de talentul lor – și potențialul lui Alexander McQueen de a ajunge la un nivel și mai mare de creație și atenție globală, iar extinderea afacerii generează deja aceste lucruri.

Sursa foto: pinterest

Lasă un comentariu