Glam News Magazine

Pentru debutul ei Chanel Couture, Virginie Viard a ales să prezinte colecția într-o bibliotecă inspirată de cea din apartamentul lui Gabrielle Chanel de pe rue Cambon. Înconjurată de “biblioteca lui Coco” – și de spiritul intelectual, reflectorizant pe care l-a reprezentat – a cimentat o stare calmă, fresh și nonșalantă pentru noul ei Chanel, care se simțea intrinsec parizian și arăta exacat ca și Viard. Referirea la sine, desigur, este în genetica Chanel. Gabrielle Chanel a fost propria ei muză, iar Lagerfeld și-a infuzat adesea colecțiile cu elemente din propriul său stil. Modelele au defilat într-un ritm mai plăcut decât de obicei prin acest mediu contemplativ, pe o coloană sonoră creată de maestrul Michel Gaubert care include “Glory Box” de la Portishead și “I just want to be a woman.”

Viard nu a vrut să iasă pe podium pentru a-și primi aplauzele de după spectacol; în schimb, ea a fost felicitată în backstage de şefii atelierelor din Paris și cei cu care a colaborat timp de trei decenii cât a lucrat alături de Lagerfeld ca și coordonator de studio la Chloé și, ulterior, Chanel. În tot acest timp ea a dezvoltat o tehnică artizanală pe care a expus-o în această colecție, care a cuprins tehnici dezvoltate atât de Mademoiselle, cât și de Lagerfeld, incluzând paltonul din satin și mătase, rochii din șifon cu pliuri și din catifea. În locul geometriei grele a lui Lagerfeld, Viard a adăugat o atingere mai blândă în volumele rotunjite ale unei jachete bomber magenta purtată deasupra unei rochii mini, creând o atmosferă Pariziană rece, retro -anii ’80.

Textile care păreau a fi tweed, s-au dovedit a fi broderii, iar rochiile de seară fără bretele din șifon au fost atât de fluide încât păreau a fi ape ce se mișcau în curentul vântului. Colecția aproape că a fost anti-modă, dar a fost în schimb o odă adusă eleganței măgulitoare, care ar trebui să-i mențină pe clienții Chanel fericiți.

Sursa foto: Pinterest

Lasă un comentariu