Glam News Magazine

Alegerea culorilor pentru interioare ne afectează starea de spirit și astfel atmosfera din casă. Conform psihologilor, există mai multe nuanțele de culori care au un impact bun asupra noastră și le-am putea folosi cu succes pentru a crește nivelul de energie pozitivă din căminul nostru. Iată care sunt cele mai eficiente în acest sens și în care camere ar fi oportun să le includem:

Galben

Galbenul este culoarea soarelui și a fericirii și aduce energie pozitivă în orice casă. Este dovedit științific că ridică nivelul hormonului fericirii din organism, astfel că este ideal pentru decorarea fiecărei camere, dar poate cel mai potrivit în dormitor. Ca nuanțe, galbenul palid este mai primitor, iar folosit în camera copilului îl va ajuta la teme, deoarece crește concentrația și memoria.

Albastru

Culoarea albastră simbolizează încrederea. De asemenea, are un efect calmant asupra corpului și minții, drept pentru care se potrivește cel mai bine în băi, dormitoare și camere de lucru. Acest lucru nu înseamnă că nu poate fi folosită în alte camere. De exemplu, în bucătărie va aduce mai multă prospețime. Efectele său sunt resimțite fără confirmarea specialiștilor, ceea ce o face să fie o culoare des întâlnită în interioare.

Roșu

Roșul este cea mai rapidă culoare citită de creierul nostru, ne stimulează organele și este asociată cu iubirea, vitalitatea și încrederea. Această culoare este și culoarea optimismului, așadar crește fără îndoiala nivelul de energie pozitivă din casă. Ea oferă livingului și bucătariei o armonie perfectă care stimulează pofta de mâncare. Dar aveți grijă să nu abuzați cu riscul de a devia efectul său benefic.

Verde

Culoarea verde reprezintă natura, relaxează și afectează pozitiv concentrarea. Această culoare conectează perfect interiorul cu exteriorul și dă o senzație de prospețime. Este de asemenea o culoare anti-stres, putând fi folosită în living, baie și bucătarie.

Violet

Focul din roșu și calmul din albastru fac din amestecul celor două un generator spiritual de meditație. Violetul se îmbină perfect cu lemnul pentru dormitorul adulților, inducând de asemenea senzualitate. Pentru optimismul pe care îl inspiră, la fel de bine poate fi folosită în amenajarea livingului. Va inspira energie pozitivă oricui vă trece pragul.

Foto: Pinterest

Lasă un comentariu