Glam News Magazine

Minimalismul nu se regăsește în mod normal în vocabularul Valentino. Dar, la fel ca orice alt creator care are sediul la Roma, Pierpaolo Piccioli se crează în moduri misterioase. Abordarea lui în acest sezon, însă, a fost fondată în cele mai umane reacții. După colecții întregi de opulență și romantism, instinctul couturierului i-a spus să se retragă înapoi la tradiția casei și să folosească tehnicile secolului al XVI-lea prin care motivele sunt imaginate în nuanțe albe. „Când îndepărtați culoarea și decorațiile din ceva, practic reveniți la esența acelui lucru”, a spus Piccioli înainte de prezentare.

În acest sezon Ready to Wear minimalismul parcă a plutit în aer. După sezoane întregi de excese, acum aproape toți marii designeri se îndreaptă către minimalism. Piccioli a găsit „cea mai universală piesă din cea mai umilă țesătură” – cămașa albă – și i-a oferit tratamentul de couture, transformând-o  cu ajutorul dantelei și penelor.  A fost foarte casual și nu prea. „Nu este un alb minimalist, este un alb couture” a spus Piccioli.

Prin această cămașă, Piccioli a reușit să creeze o piesă sofisticată și luxoasă de care are nevoie piața modei în acest moment. Provocarea lui Piccioli la Valentino este de a oferi clientului său o șansă de a cumpăra piese inspirate din couture direct din magazine, deoarece piața așteaptă mai mult decât cămăși albe simple. În cele din urmă, Piccioli a cedat în fața culorii și a prezentat un mix de câteva piese romane, inspirându-se din ultimele sale colecții pentru bărbați și haute couture. Unele ținute în culori neon au servit ca apeluri de trezire destul de insistente în mijlocul fluxului de purificare extatică ce a deschis spectacolul. Spre final au apărut un șir uluitor de rochii de seară albe, cu broderii încrustate și apoi colorate în toate culorile – verde neon, galben și fucsia –  dovedind că Piccioli simte nevoia să picteze o operă de artă în culori.

Sursa foto: Getty Images

Lasă un comentariu