Glam News Magazine

Toamna își face deja debutul și ar fi păcat să nu profităm de spectacolul ce ne așteaptă. De aceea, astăzi vă propunem să vă orientați atenția asupra Scoției care este acoperită de păduri luxuriante ceea ce oferă toamnei dimensiune de poveste. Există o mulțime de astfel de locuri în Scoția în cazul în care vreți să vă convingeți. Iată câteva exemple!

Grădina botanică regală din Edinburgh

scoția

Este un loc fantastic pentru a începe călătoria de toamnă. Pe o întindere de 28 de hectare se găsesc plante din 17.000 de specii, însemnând 7% din plantele lumii. Grădina adăpostește o seră tropicată cu orhidee exotice, cea mai mare colecție de plante chinezești de origine sălbatică din afara Chinei, o seră alpină, o gradină cu iarbă neagră, o colecție de arbori gigantici rari, o seră cu azalee colorate, camelii, rododendroni, ochii soarecelui și hortensii, o seră cu plante de apă tropicale, o colecție de cactuși. Dacă vreți să vă odihniți în acest paradis, o putețu face la un picnic improvizat pe iarbă sau la restaurantul cu autoservire din cadrul parcului.

Highland Perthshire 

Scoția

Este o zonă renumită pentru munți, glenuri și lacuri dramatice, castele antice și natură nealcoolică.  Situat la inima geografică a Scoției, la mică distanță de orașele aglomerate cum ar fi Edinburgh, Glasgow și Inverness, Highland Perthshire se mândrește cu unele dintre cele mai remarcabile păduri din Europa – toate ușor accesibile pe zeci de trasee. 

Tay Forest Park

Scoția

Zonele parcurilor forestiere din Scoția sunt ideale pentru a viziona magia naturii, unde copacii au prezentat o strălucitoare prezentare a culorilor frunzelor de toamnă. Tay Forest Park are unele dintre cele mai bune locuri pentru a experimenta frumusețea toamnei. Un mozaic variat de păduri în cele mai pitorești părți ale Highland Perthshire, cu cei mai înalți copaci. Puteți descoperi legende despre demoni și dragoni, sfinți și regine de-a lungul pajiștilor cu lacuri și priveliști de munte de neuitat.

Hermitage

Scoția

Această întindere de păduri magice din Perthshire a fost o zonă de agrement din secolul al XVIII-lea pentru ducii de Atholl. Turnul Giant Douglas veghează drumul către cascada Black Linn, unde râul Braan se prăbușește în bazinele adânci și spumoase de dedesubt. Adânc în pădure, descoperiți cascada uimitoare.

Yair Forest

Scoția

O pădure liniștită de copaci maturi, cu unele dintre cele mai bune priveliști peste Tweed Valley. Este un punct de plecare popular pentru urcarea pe Three Bretheren, un deal impresionant, care găzduiește trei cai de piatră. Există o serie de căi de mers pe jos în această pădure care duc la priveliști minunate, iar dacă aveți noroc ați putea întâlni cerbi, vidre sau cocoși negri.

Queen Elizabeth Forest Park

Scoția

Bucurați-vă de priveliști iconice ale lacurilor strălucitoare, dealurilor împădurite și munților abrupți sau mergi pe poteci pe jos, cu bicicleta sau călare și descoperă atmosfera magică a pădurii și fauna sălbatică minunată la o plimbare într-o zi frumoasă de toamnă.

Loch Katrine

Scoția

Este o locație bogată în istorie, frumusețe naturală și este poarta spre Rezervația Națională a Marii Păduri Trossachs. Diferitele aventuri disponibile includ: navigați pe faimosul Steamship Sir Walter Scott, faceți o plimbare sau mergeți pe malul nordic al Loch-ului. Peisajul uimitor și în continuă schimbare este absolut uluitor și este un loc de vizitat cu întreaga familie.

foto: Pinterest

Lasă un comentariu