Glam News Magazine

Din când în când, se lansează un nou produs în lumea beauty și ia naștere un nou trend pe care toată lumea îl urmează. Și ajungi să te întrebi cum de ai trăit până acum fără acel produs? S-a întâmplat în 2005, când au apărut spray-urile fixatoare de machiaj și se întâmplă din nou acum cu parfumurile pentru păr. Face ca părul nostru să miroasă uimitor și marchează un mod nou și luxos de a purta și de a ne bucura de un miros. Pe măsură ce ne apropiem de sfertul anului 2020, lumea parfumurilor încă este pe val. Așadar, haideți să vedem ce fac parfumurile pentru păr și care sunt cele mai bune!

Ce fac parfumurile pentru păr?

Parfumurile pentru păr sunt concepute pentru a parfuma părul, protejându-l în același timp. În formulă există mai puțin alcool decât în parfumul obișnuit, plus că au ingrediente de reparare și anti-poluare care ajută părul să rămână sănătos și strălucitor.

De ce nu pot folosi un parfum obișnuit în păr?

Parfumurile „normale” conțin o concentrație mare de alcool, care îți va usca părul. Dacă vrei să îți parfumezi pletele, parfumurile de păr sunt alegerea mai puțin dăunătoare. Ele conțin uleiuri hrănitoare și active pentru a păstra părul moale și strălucitor. Multe parfumuri protejează părul de agresorii externi, inclusiv fumul de țigară și poluare.

Faptul că îmi face părul să miroasă frumos este singurul avantaj?

Nu! Un alt plus este că sunt adesea mai ieftine decât parfumul, așa că sunt o modalitate excelentă de a testa o aromă înainte de a cumpăra parfumul întreg. Apoi, când le vei avea pe amândouă, le poți purta împreună pentru a crea un voal de miros pentru a atrage puțin atenția.

Parfumurile pentru păr sunt și o alternativă pentru cei cu afecțiuni ale pielii care nu ar trebui să-și pulverizeze parfumul direct pe piele. De asemenea, sunt foarte bune și pentru călătorii, deoarece sticlele tind să fie mai minimaliste.

Care parfum pentru păr este cel mai bun?

Cu atât de multe opțiuni pe piață, aceasta este întrebarea cea mai arzătoare. Dar răspunsul este simplu: cel care se potrivește cel mai bine cu parfumul tău. Fie cauți o familie de parfumuri similară, fie mai bine cumperi același parfum – majoritatea brandurilor au în catalog și parfumuri pentru păr! Dacă nu porți parfum sau vrei să încerci ceva nou, am enumerat câteva dintre preferatele mele mai jos.

1. Mugler – Alien

Thierry Mugler Alien Beautifying Hair Mist

Parfumul de păr Alien este unul dintre primele apărute pe piață. Spray-ul de 30 ml conține uleiuri hrănitoare și notele iconicului Alien Eau de Parfum, incluzând esența de mandarină fresh, iasomia fierbinte și chihlimbarul alb strălucitor; rezultatul miroase sofisticat, dar senzual.

Dintre toate parfumurile din acest articol, Alien a fost cel mai persistent (16 ore). Ceea ce îmi place cel mai mult este însă faptul că este ceva mai purtabil decât parfumul în sine. Dar dacă originalul este un pic prea mult pentru tine, aceasta este alternativa perfectă.

2. Dior – Miss Dior hair mist

DIOR Miss Dior Hair Mist

Parfumul Miss DIOR este pe piață de ani de zile, dar popularitatea sa nu a dispărut niciodată. În fiecare an, DIOR lansează o nouă reinterpretare, dar fanii originalului revin întotdeauna pentru mirosul dulce de trandafir. Cea mai bună parte? Este disponibil și pentru păr!

Ceea ce este unic în ceea ce privește parfumul de păr Miss Dior este că va funcționa cu toate parfumurile Miss Dior – plus cele mai multe arome feminine! Conține un amestec soft, feminin, de mandarină, iasomie și patchouli, un trio elegant care este incontestabil de frumos și înălțător. La fel ca celelalte pe care le-am ales, conține ingrediente active pentru a reîmprospăta părul între spălări și pentru a proteja împotriva poluării.

3. Givenchy L’Interdit

L’Interdit hair mist

Dacă încă aveți impresia că parfumurile pentru păr doar oferă un miros incredibil, iată ceva care vă va convinge că lucrurile stau altfel. Givenchy L’Interdit în cea mai mare parte va face ca părul să miroasă uimitor, dar îl va și proteja împotriva agresorilor externi, datorită protecției anti-poluare adăugate – vești grozave dacă locuiți sau lucrați într-un oraș aglomerat.

Aroma în sine este foarte asemănătoare cu Eau de Parfum – un floral lemnos și plin de zahăr. Un parfum plin de bergamotă și pere amestecate cu flori de portocal, iasomie și tuberoză, terminat cu o bază de vanilie cremoasă și patchouli.

4. Miller Harris – Scherzo

Miller Harris - Scherzo hair mist

Scherzo este cel mai nou parfum din aceast articol și îndrăznesc să spun, cel mai interesant. Parfumul Chypre (aflați mai multe despre asta aici) este inspirat de vitrina unei cofetării. Dar nu este un parfum foarte dulce din cauza notelor florale bogate. Și deși merge purtat cu orice alt parfum, are totuși un aer misterios care îi va face pe oameni să se întrebe ce purtați.

5. YSL – Black Opium

Yves Saint Laurent Black Opium Hair Mist

Black Opium miroase atât de bine încât veți dori să îl pulverizați pretutindeni, motiv pentru care YSL a făcut posibil asta – îl puteți pulveriza pe păr, pe corp – oriunde doriți. Formula este făcută cu notele originale de parfum, la care se adaugă ulei de argan pentru a împiedica uscarea părului.

Lasă un comentariu