Glam News Magazine

Supermodelul Naomi Campbell, în vârstă de 49 de ani, va primi distincția la gala British Fashion Awards ce va avea loc pe 2 decembrie, în semn de recunoaştere atât pentru contribuția la industria modei în cei 33 de ani de carieră, cât și pentru activitatea filantropică pe care a început-o în 1993.

“Este un premiu foarte emoționant pentru mine, mă simt binecuvântată și umilă. M-am străduit întotdeauna să dau oamenilor din toate mediile, toate culorile și culturile, curajul prin cuvintele și acțiunile mele”, a declarat Campbell pentru Vogue.

Modelul de origine londoneză și-a început cariera la 15 ani, dând dovadă de multă tenacitate pentru a răzbi într-un domeniu de asemenea afectat de concepții rasiste. Cu profesionalism și-a croit drum și a spart bariere, fiind primul model de culoare care a apărut pe coperțile revistelor Vogue (1987) și Time Magazine (1991) şi deschizând orizonturi.

“Naomi a adus o contribuție incredibilă la industria modei pe parcursul carierei ca supermodel, precum și prin munca filantropică la nivel mondial cu organizații caritabile și eforturi incredibile de strângere de fonduri pentru un viitor mai divers și mai echitabil, în special în Africa”, a spus Caroline Rush, director executiv BFC.

Pantera Neagră, după cum a fost supranumită, şi-a început munca filantropică alături de Nelson Mandela, în 1993. În 2005, a înființat Fashion For Relief, prin care a organizat evenimente caritabile cu strângere de fonduri pentru victimele dezastrelor naturale.

“Naomi este un incredibil ambasador pentru Africa, construind poduri între națiuni și plasând designerii africani în fruntea comunității de modă globală prin evenimente precum ARISE Fashion Week din Lagos. Ea este o sursă de inspirație pentru mulți dintre noi și a contribuit prin cariera ei la schimbări în bine.”

Este cel de-al doilea titlu de Fashion Icon pentru Naomi Campbell. În 2008 a primit această distincţie din partea Council of Fashion Designers of America, dar titlul care urmează să-i fie înmânat la finalul anului are o valoare sentimentală mai puternică pentru că este o recunoaştere la ea acasă. “Oamenii uită uneori că sunt din Brixton, că sunt o fată din sudul Londrei”, spune ea cu mândrie.

 

Foto: Getty Images

Lasă un comentariu