Glam News Magazine

“Shine On You Crazy Diamond”, piesa lui Pink Floyd de pe albumul “Wish You Were Here” s-a auzit în difuzoare, în timp ce Pierpaolo Piccioli a ieșit pe podium pentru reverență după show-ul său de primăvară Valentino. Piccioli este într-adevăr diamantul nebun al modei, un hippie autentic modern care își urmează propriile instincte, indiferent dacă sunt considerate la modă sau nu, și astfel a fermecat pe toată lumea de-a lungul călătoriilor sale în lume. De data aceasta, călătoria a fost într-un loc din propria sa minte – un loc psihedelic plin de moda anilor ’70: “O călătorie în interiorul nostru, unde găsim peisaje fantastice și nu avem limite”, a spus el. “Când eram copil, eram în lumea mea, departe de tot, și vreau să păstrez acest sentiment atunci când creez o colecție, pentru că nu îmi limitez imaginația”.

A existat o perioadă în care toți copiii de pretutindeni puneau să asculte CD-urile preferate și se uitau ore întregi pe coperta albumului, încercând să descifreze opera de artă. Asta a fost Piccioli, sigur. Unul dintre marile delicii al acestei etape de succes a vieții sale este că acum el nu doar că se poate întâlni cu eroii din adolescență, ci colaborează cu ei. De data aceasta a gasit-o pe Roger Dean, artist de coperți al albumelor din anii ’70 şi i-a cerut să realizeze o reinterpretare a unei opere de artă SF pentru această colecție.

Ei bine, cămășile cu printuri artistice au reprezentat atracția principală a ceea ce este sigur o colecție de hit-uri. Lucrul minunat al colecției lui Piccioli este că nu are un aer învechit, nu te duce cu gândul că piesele sunt inspirate din anii ’70. Adevărul este că el este un tip modern, care se bucură de viață și își folosește talentul pentru a oferi bărbaților – indiferent de vârstă – accesul la o estetică italienească. Toată colecția conține piese în care ne este ușor să ni-l imaginăm pe Piccioli, fie la sediul Valentino din Roma, fie în postările de pe Instagram, în care se realxează pe litoral.

Sursa foto: Getty Images

Lasă un comentariu