Glam News Magazine

Mai sunt două luni până la Anul Nou și chiar dacă gândești că e destul timp ca sa-ti găsești rochia perfectă pentru petrecerea dintre ani, ia în calcul că timpul trece mai repede decât ai crede. Gândește-te că parcă ieri ciocneai paharul de șampanie la Revelionul trecut. Astfel că, ar fi bine să începi căutările. Glam News Magazine îți vine în ajutor cu câteva sfaturi, pentru fiecare dintre formele comune ale corpului, astfel încât să găsești repede cea mai bună rochie de Revelion.

Forma clepsidră

Este forma corpului ideală. Circumferința șoldurilor este aproape egală cu cea a bustului, iar talia este bine definită. Poți alege o rochie de Revelion tip sirenă, care să-ți subilinieze silueta.

De evitat: rochiile largi, cele fără formă sau cele voluminoase, care ascund curbele perfecte ale corpului.

Forma de pară sau triunghi

Se caracterizează prin faptul că circumferința bustului este mai mică decât cea a șoldurilor. Îți poți echilibra look-ul accentuându-ți bustul și umerii. Căută rochii cu decolteu larg sau rochii care să atragă atenția asupra părții de sus a corpului

De evitat: rochii cu fuste care să dea amploare și să facă parte de jos mai lată.

Forma triunghi inversat

În acest caz, circumferința bustului este mai mare decât cea a șoldurilor, drept pentru care cea mai bună rochie de Revelion este aceea cu decolteu adânc sau cea de tip A-line care te poate ajuta să adaugi volum în jurul șoldurilor.

De evitat: rochiile scurte și rochiile fără bretele, care amplifică bustul

Forma dreptunghiulară

Dacă ai bustul și șoldurile aproape egale, fie îți accepți forma dreptunghiulară, fie îți creezi propriile rotunjimi. Astfel că poți alege rochii care să subțieze talia sau rochii cu un umăr gol.

De evitat: rochiile strălucitoare care atrag privirile asupra formei corpului tău.

Forma diamant

Circumferința bustului este mai mică decât cea a șoldurilor. De preferat sunt rochiile cu decolteu în V care să sculpteze ca imagine forma corpului și cele drapate, care să ascundă imperfecțunile.

De evitat: rochiile mulate și rochiile cu imprimeuri care nu  ar face decât să evidențieze ce dorești să ascunzi.

Forma măr sau rotundă

Bustul este un pic mai mare decât șoldurile. Circumferința taliei este mai mare decât a șoldurilor din cauza depunerilor de grăsime. Ele însă nu trebuie să te împiedice să te simți bine în pielea ta. Alege o rochie de Revelion dreaptă, cu mâneci, ca brațele să pară mai zvelte sau o rochie scurtă, care să-ți pună în evidență picioarele.

De evitat: rochiile voluminoase, care nu ar face decât să adauge dimenisune.

2 comentarii

Lasă un comentariu