Glam News Magazine

Aqua Celestia formează o legătură neîntreruptă între albastrul cerului și albastrul mării, formând o cale către liniștea absolută. O prospețime cerească, o călătorie emoțională domolită de armonia simțurilor.

– Maison Francis Kurkdjian

Note: lime mexican, mentă Mitcham, coacăze negre, mimoza din Provence, mosc

Cum miroase?

Aqua Celestia se deschide cu un acord interesant de lime, coacăze negre și mentă. Amestecul, totuși, este perfect și nu tinde să se ducă spre un cocktail tropical, impresia dată fiind aceea a apei dulci și sticloase, care este rece ca gheața la atingere. Kurkdjian se joacă atât de des cu lumina în aromele sale, iar Aqua Celestia cu siguranță nu face excepție, mai ales la deschidere. Se simte precum strălucirea unui far, din adâncurile apei.

Inima parfumului ne vorbește despre mimoza, dar nu așa cum o știm noi. Sunt un mare fan al mimozelor în parfum și am impresia că nu este utilizată suficient, probabil pentru că poate căpăta o notă foarte dulce dacă nu este utilizată corect. Cu Aqua Celestia, Kurkdjian a reușit să creeze un acord de mimoză care să pună în evidență calitatea ei catifelată și pudrată, dar fără să o ducă într-o zonă dulce, vanilică. Spre deosebire de sculptura de gheață din deschidere, inima lui Aqua Celestia este foarte soft, ca și lumina albă a lunii.

Așa cum se întâmplă adesea în cazul creațiilor lui Kurkdjian, nota-cheie în întreaga compoziție este moscul. La fel ca Aqua Universalis, Celestia se mândrește cu o notă de mosc, care este aerisită și proaspătă, evocând imaginea apelor pure și reci. Moscul  îi permite lui Aqua Celestia să domine cu o expansiune și un simț al purității care este la fel de larg ca și cerul.

Aqua Celestia este un parfum extrem de frumos și foarte KURKDJIAN, care păstrează slăbiciunea sa pentru floralele luminoase într-un mod foarte rece. Dacă Aqua Universalis a fost un splash răcoritor de apă proaspătă și Aqua Vitae o piscină caldă de H2O sub soarele fierbine, Aqua Celestia este un râu rece ca gheața ce curge în lumina lunii. Este unul dintre acele parfumuri în care nu poți mirosi doar o notă anume, fiecare dintre ele fiind amestecate în mod fin pentru a sta fixate perfect în compoziție. Este un parfum curat, luminos și glacial, toate dintr-o dată și extrem de frumos în același timp.

Sursa foto: whatmenshouldsmelllike.com

Review

CALITATE9
PERSISTENȚĂ8.5
SIAJ8.1
MIROS9.5

Nota

8.8

Lasă un comentariu