Glam News Magazine

Mărimea nu contează dacă ești în căutarea unui loc unde să te odihnești, chiar și în condiții de lux, la prețuri mici. Hotelurile de capsule se răspândesc în toată lumea și atrag atât turiști, cât și muncitori din marile orașe.

Ca să începem cu începutul, hotelurile de capsule au fost inventate de japonezi în 1979, ca soluție pentru lipsa de spațiu în mediul urban prin oferirea unor unități mici pentru dormit.Practic, se oferă posibilitaea de a dormi în niște încăperi gen container, amenajate pentru confortul necesar cu un pat, pernă și pilotă ninimum. Ideea a fost preluată de companii din toată lumea, în prezent acest tip de hoteluri fiind dezvoltat chiar și pentru nivel de 5 stele.

Camera are în general 1,2m-1,5m/2m-2,5m și aproximativ 1m înălțime, suficient pentru o noapte odihnitoare. Firește, nu și pentru persoanele claustrofobe. Unele camere au televizor, pentru a face odihna mai plăcută și facilități high tech gen tablete sau laptopuri, pentru a lucra sau a socializa online. Wi-fi-ul este inclus. La facilități se poate adăuga aerul condiționat. Ceasul deșteptător nu lipsește din dotări.

Unele asemenea hoteluri pun la dispoziție în schimb cărți ca opțiune pentru petrecerea timpului în capsulă, ceea ce nu este deloc o idee rea. Lași papucii la ușa capsulei (la contractarea serviciilor de cazare se oferă papuci clienților pentru a putea circula în interiorul hotelului) și, chiar dacă încăperea este una de mici dimensiuni, pătrunzi într-un alt univers  prin intermediul lecturii.

Pentru bagaje și încălțări există dulapuri speciale, pentru igienă – toalete și dușuri separate de capsule și mini-baruri pentru socializare.

Inițial, hotelurile de capsule se adresau bărbaților, dat fiind că erau destinate muncitorilor, dar în prezent, femeile sunt și ele un public țintă. Unitățile de lux din această categorie răsfață femeile cu tot felul de produse de îngrijire specifice, ca la hotelurile de 5 stele.

Prețurile pentru o noapte variază între 20 și 100 de dolari, în funcție de condițiile de cazare. Cele mai multe hoteluri de capsule sunt în Asia, însă ele se găsesc și în SUA și Europa. Pe continentul nostru, astfel de hoteluri sunt în Rusia, Anglia, Belgia, Grecia, Austria, Olanda și mai nou, în Slovenia.

 

Foto: Pinterest

Lasă un comentariu