Glam News Magazine

Când înainte de Crăciun, Virgil Abloh a proclamat dispariția hainelor streetwear, internetul a explodat. Cum ar putea un designer care a susținut din tot sufletul acest stil și l-a dus pe podium, să-i prezică dispariția? „Când oamenii îmi folosesc numele într-o recenzie, cuvântul streetwear apare de cel puțin 50 de ori”, a râs el, după ultimul său spectacol pentru Louis Vuitton. „Aceasta este moda. Este ca un cerc. Hainele vor dispărea, apoi vor reveni. ”

Acest spectacol a marcat, probabil, moartea termenului, însă nu și a stilului. Mai important, s-ar putea să fi provocat o schimbare culturală deoarece „streetwear” este un termen încărcat de conotații rasiale și de clasă și, de vreme ce a devenit atât de pronunțat pe podiumuri, a fost adesea folosit în mod derizoriu. Oamenii în general cred că termenul se referă la hainele de purtat pe stradă, indiferent de stil. Dar la urma urmei nu pe stradă purtăm toate hainele? Dacă Virgil Abloh începe să confecționeze cămăși din poplină, înlocuiește adidașii cu pantofi și rucsacurile cu serviete, unii vor numi acest stil tot „streetwear”?

El a deschis spectacolul cu o serie de ținute elegante: costume bej, bleumarin și negre purtate cu pantofi lustruiți. „Am putea continua să spunem: „Noi suntem tânăra generație, așa că haideți să arătăm acestor branduri cum să se modernizeze”, a spus el. „Dar suntem, de asemenea, o generație care tinde și spre tradiție. Deci cum să facem ceva la fel de important ca și fondatorii marilor case de modă? Pentru mine totul constă în analiza socială a generației noastre și exprimarea rezultatelor pe un podium.”

Cu toate acestea, există mai mult viață decât muncă în această colecție. A fost ca un ceas Louis Vuitton setat să alerge înapoi către tradiție. Pare că vrea să ne spună că nu putem întoarce timpul, dar nu ar trebui să-l pierdem. După ce terminăm o zi epuizantă de muncă, apar stele strălucitoare pe cer, puțin mai târziu. Această filozofie existențială – materializată ca îmbrăcăminte de seară – a completat spectacolul.

Sursa foto: Getty Images

Lasă un comentariu