Glam News Magazine

Din păcate, ne-am obișnuit ca de fiecare dată când suntem chinuite de un disconfort să ne găsim alinarea în compartimentul cu pastile. Deși nu ne dorim sub nicio formă să contestăm efectele pozitive ale medicamentelor, cu atât mai mult atunci când sunt prescrise de doctor, îți recomandăm să eviți cu înțelepciune abuzul de pastile, care se poate dovedi mai nociv decât ai crede.

Cu totul altfel stau lucrurile cu ceaiurile! Minuni ale naturii, extrase din plante, ceaiurile vindecă și calmează afecţiunile cu care ne confruntăm mai lent decât una dintre pastilele tale colorate, dar fără efecte adverse! Îți protejează sănătatea, starea de bine și frumusețea și sunt aliatul tău în casă! Iată care sunt sortimentele din care să te asiguri mereu că ai rezerve suficiente în bucătărie

Cele mai bune prietene: 5 ceaiuri de care ai nevoie

Descoperă mai jos sortimentele de ceaiuri care nu trebuie să îți lipsească din casă! Află care sunt cele mai folosite ceaiuri și beneficiile acestora!

Ceai de coada-șoricelului

Utilizat din cele mai vechi timpuri, acest remediu naturist nu e doar un leac desuet al bunicii, ci un mic miracol de care ai neapărat nevoie în bucătăria ta. Ceaiul de coada-șoricelului este recunoscut pentru proprietățile diuretice, contribuind la îmbunătățirea funcționării rinichilor, dar și la eliminarea lichidului în exces din țesuturi. Da, acest cumul de atribute îl face ideal și pentru eliminarea depozitelor adipoase și a celulitei: suntem sigure că acum îl vei îndrăgi mult mai tare!

Mai mult, ceaiul de coada-șoricelului e un remediu util pentru crampele abdominale și indigestie, calmând disconfortul, îmbunătățind digestia și eliminând gazele intestinale. E un aliat prețios după o masă delicioasă, dar mult prea îmbelșugată!

Nu în ultimul rând, acest ceai miraculos reduce sângerările, fie că este vorba de cele nazale sau de cele uterine, și este de ajutor și în diminuarea febrei, fiind astfel recomandat în perioada gripelor și a răcelilor.

Ceai negru

Suntem sigure că, pentru multe femei, imaginea dimineții ideale e filtrată printre aburii unei cești cu ceai, nu cu cafea, iar cel negru este cea mai vehiculată alegere din acest punct de vedere. Cu toate acestea, sporul de energie pe care ți-l oferă nu este singurul beneficiu al ceaiului negru.

Această băutură miraculoasă protejează sănătatea inimii tale, la fel ca „fratele mai mare”, ceaiul verde. Studiile au demonstrat că ambele sortimente au rol de prevenire a infarctului! Aceste beneficii sunt completate de conținutul ridicat de antioxidanți, utili în terifianta luptă cu cancerul!

Ceea ce ne interesează în mod direct este și capacitatea uluitoare a ceaiului negru de a ne ajuta să ne concentrăm. Acest lucru îl face ideal la job, acolo unde e aliatul performanțelor noastre remarcabile. Spre deosebire de cafea, ceaiul negru nu ne dă peste cap somnul (deși nu îți recomandăm să îl consumi înainte de culcare dacă ai probleme frecvente cu insomniile).

Ceai de măceșe

Un adevărat elixir de vitamina C, măceșele fac parte din categoria fructelor cele mai recomandate în dietă, iar ceaiul obținut din ele trebuie neapărat să își facă loc în bucătăria ta. Unul dintre principalele sale beneficii se referă la tratarea tusei, a răcelii și a gripei: exact cele mai periculoase afecțiuni cu care ne confruntăm acum. Astfel, ceaiul de măceșe îți întărește imunitatea și e minunat în cazul problemelor respiratorii.

Dar nu sunt singurele efecte pozitive ale ceaiului! Util și în ameliorarea digestiei, ceaiul de măceșe tratează intoxicațiile, diareea și calmează disconfortul resimțit odată cu acestea.

Mai departe, acest ceai pe care trebuie neapărat să îl ai în bucătăria ta e și o excelentă sursă de energie. Bogat în vitamine, zaharuri de origine naturală și minerale, te va face să te simți energică și revitalizată: bea-l dimineața și vei simți o explozie de prospețime!

Ceai de sunătoare

Cu proprietăți antivirale și antibacteriene, ceaiul de sunătoare îți va oferi alinare în numeroase afecțiuni. Studiile au demonstrat că planta acționează la nivelul creierului, intensificând producția de serotonină, respectiv hormonul fericirii. Este motivul pentru care ceaiul de sunătoare e considerat un remediu împotriva stărilor de depresie și anxietate.

Băutura-minune e recomandată și în cazul celor care se confruntă cu probleme digestive, precum majoritatea ceaiurilor, contribuind la calmarea crampelor din perioada menstruației și îmbunătățind funcționarea bilei. Mai mult, ceaiul are efecte în reducerea fenomenului de retenție de apă, ceea ce îl face perfect în lupta împotriva kilogramelor în plus.

Simți că nu poți adormi, orice ai face? Pregătește-ți un ceai de sunătoare îndulcit cu miere și savurează-l încet! Stimulează producția de melatonină, așa că e excelent împotriva insomniilor!

Ceai de lămâie

Încheiem lista celor mai folosite ceaiuri și beneficiile lor cu ceaiul de lămâie. Unul dintre cele mai bune ceaiuri pentru detox, ceaiul de lămâie e perfect în această perioadă, deoarece alină durerile în gât și potențează activitatea sistemului imunitar. Adaugă un strop de ghimbir și te vei ține departe de gripe și răceli!

Restaurând nivelul de energie și revitalizând, ceaiul de lămâie este ideal și atunci când te simți obosită sau ai probleme de concentrare. De asemenea, îmbunătățește circulația sângelui, ferindu-te de bolile de inimă.

Nu putem uita de efectul pe care îl are în tratarea problemelor digestive. Cu efect calmant și cu darul său de a elimina toxinele în exces, ceaiul de lămâie elimină pietrele la rinichi și intensifică absorbția substanțelor nutritive din alimente. E cu adevărat un erou al sănătății noastre!

Ține cont de această listă cu ceaiuri miraculoase și fă-ți provizii însemnate, pe care să le ții cât mai aproape! Obișnuiește-te să bei zilnic cel puțin o cană de ceai și bucură-te de efectele benefice ale acestuia!

Surse foto: Unsplash

Un comentariu

Lasă un comentariu