Glam News Magazine

De peste 20 de ani, culoarea anului Pantone a influențat dezvoltarea produselor și deciziile de cumpărare în ceea ce privește reamenajarea. Procesul de selecție necesită o analiză atentă a tendințelor. Pentru a ajunge la selecție în fiecare an, experții în culori de la Institutul Pantone cercetează lumea în căutarea unor noi influențe de culoare. Aceasta poate include industria de divertisment și filme în producție, colecții de artă itinerante și artiști noi, modă, toate domeniile de design, destinații populare de călătorie, precum și noi stiluri de viață, stiluri de joc și condiții socio-economice. Influențele pot proveni, de asemenea, din noile tehnologii, materiale, texturi și efecte care afectează culoarea, platformele relevante de social media și chiar evenimentele sportive viitoare ce captează atenția la nivel mondial.

Pentru anul acesta,  Institutul Pantone a ales nu una, ci două culori , care să inspire calm și să aducă vindecare: PANTONE 17-5104 Ultimate Gray, o nuanță liniștitoare care amintește de nisipul de pe plajă sau de fundațiile solide și stabile de beton și PANTONE 13-0647 Illuminating, un galben strălucitor care evocă soarele cald, gustul revigorant al unei tarte cu lămâie sau spiritul vesel al verii. Cele două culori se completează perfect și pot fi folosite admirabil în designul interior.

Excelent pentru spațiile cărora le lipsește lumina și căldura, galbenul aduce soarele în orice încăpere. Asociat cu fericirea, bucuria și energia, o pictură murală galbenă vă poate transforma decorul și crea o cameră plină de vibrații bune. Același efect îl au și piesele de mobilier în acestă nuanță sau chiar și accesoriile și decorațiunile.

Griul, în schimb, aduce echilibru și stabilitate în vremuri instabile. Nu este deloc o nuanță anostă, banală, după cum ar putea fi catalogtă în grabă. În completare cu acest galben strălucitor propus de Pantone, griul anului 2021 va evidenția viața și bucuria de a trăi și va da sens în amenajările interioare. Decizia experților Pantone se dovedește a fi lăudalibă. Vizualizați imaginile de mai jos pentru a vă convinge.

Lasă un comentariu