Glam News Magazine

Broderii executate de sute de mâini și cea mai veche pânză din lume: dacă nu scriam despre colecțiile ready to wear în ultimele patru săptămâni, am putea crede că am fi în sezonul haute couture. Cu o atenție financiară sporită din partea companiei-mamă Kering, Sarah Burton își construiește foarte bine tactica de vânzări la Alexander McQueen. Spectacolele ei au fost întotdeauna o declarație anti-cumpărături, dar în acest sezon le-a depășit cu siguranță pe toate. „Este vorba despre încetinirea ritmului lucrurilor”, a spus ea, elaborând o colecție care nu avea o temă concretă, dar care sărbătorește individualitatea fiecăruia. La fel ca în haute couture.

Prin viziunea ei inimitabilă, Burton a compus ceea ce a fost probabil cea mai frumoasă colecție artizanală de până acum, punând accent pe măiestria lucrului manual. Într-o călătorie de cercetare în Irlanda de Nord, Burton și echipa sa au găsit cel mai vechi producător de pânză, ale cărui mașini au produs țesăturile folosite în prima parte a colecției. Îmbrăcarea hainelor cu suflet poate suna puțin a clișeu în lumea modei, dar la La McQueen, reprezintă o regulă.

Siluetele completează frumos ținutele create în stil victorian și modern din dantelă și piele, materiale pe care Burton le iubește. În magazinul său din Londra, Burton organizează cursuri pentru studenți. Când a văzut desenele unui grup de studenți, și-a prezentat întreaga companie – croitori, contabili, publiciști – și i-a rugat să brodeze împreună o țesătură. Așa a luat naștere rochia pe care Stella Tennant a purtat-o în cadrul prezentării. „Există atât de mult zgomot în lume. Eu îmi doresc doar un moment de liniște în studio și să lucrez împreună cu oameni creativi la ceva”, a reflectat ea.

Rochia a fost una impresionantă, umbrită poate doar de Kaia Gerber într-o rochie roz, care arăta ca și cum ar fi fost construită din petalele fragile ale unei flori. După un spectacol de genul lui Burton, este aproape imposibil să nu te întrebi ce colecție dorește ea să promoveze. Dar, având în vedere că prezentarea a avut loc în sezonul ready to wear, poate a venit momentul ca Burton să facă acel salt și să-și mute spectacolul McQueen în programul haute couture. Această mutare ar acorda colecțiilor contextul pe care îl merită. Madame Burton, La Couturière? Sună frumos!

Sursa foto: Getty Images

Lasă un comentariu