Glam News Magazine

Multe s-a întâmplat de când Karl Lagerfeld a murit în urmă cu șapte luni. Aceasta este natura modei și ceea ce i-a plăcut couturierului pentru această industrie: să transforme actualitatea în amintiri, cu viteza luminii și să nu înceteaze niciodată să privească în trecut. Este cazul și casei Chanel, acolo unde mâna dreaptă a lui Lagerfeld, Virginie Viard, este acum responsabilă de design. După ce și-a memorializat mentorul în sezonul trecut și a prezentat primele colecții Cruze și haute couture, în acest sezon, Viard este acum gata să meargă pe propriul drum. Decorul ei, ridicat în Grand Palais, a fost o reinterpretare a acoperișurilor Parisului. Aproape am putea crede că a fost ideea lui Karl.

Mesajul lui Viard este unul plin de viață și aspirație pentru tineri: rochii cu mâneci scurte, fuste căptușite, blugi Capri și o pereche de pantaloni roz, purtați cu un blazer plin cu franjuri. Starea generală a fost una retro care te duce cu gândul la revistele Burda vintage și cataloagele Nekerman din anii ’60 -’70. “Acoperișurile din Paris îmi amintesc de atmosfera din Nouvelle Vague”, a spus ea într-un comunicat. „Mi-am imaginat modelele defilând pe acoperișuri.”

De când Viard a preluat Chanel, industria i-a urmărit îndeaproape toate mișcările, depistând fiecare detaliu și finețe care ar putea transforma Chanel în propriul său tărâm. Dacă prima ei colecție haute couture a însemnat ținute pline rafinament, eleganță și modernitate, în ton cu piesele observate pe scena modei streatwear în acest moment, această colecție a împins brandul într-o direcție mult mai diferită și mai exuberantă.

La sfârșitul zilei, cine nu vrea să fie îmbrăcat în Chanel? Când o fată îmbrăcată într-un costum din tweed și cu o pălărie s-a ridicat din public și a început să defileze în pas cu modelele, toată lumea a crezut că face parte din regie. Deloc. A fost vorba de un YouTuber, în vârstă de 28 de ani pe nume Marie Benoliel care a defilat neinvitată. Gărzilor de securitate nu le-a plăcut, iar modelele au realizat abia târziu că era o impostoare. Dar apoi din nou, a fost perfect îmbrăcată și toți cei din sală au râs alături de ea. Mă găndesc cat de amuzat ar fi fost Karl Lagerfeld, pentru că în esență asta este ceea ce dorea pentru fata Chanel de astăzi: să fie șic și să aibă simțul umorului dezvoltat.

Sursa foto: Getty Images

Un comentariu

Lasă un comentariu