Glam News Magazine

Marca Michelin este binecunoscută pentru anvelopele sale, însă compania franceză s-a remarcat și pentru ghidul său anual Michelin. Acest ghid de călătorie a fost publicat prima data în Europa în 1900, pentru a încuraja noii șoferi să facă popasuri la atracțiile locale, iar între recomandări a inclus recenzii anonime despre restaurantele europene, recenzii care s-au axat pe calitatea și aroma alimentelor servite, precum și pe stăpânirea tehnicii culinare și a personalității felurilor de mâncare. Din 2005, ghidul s-a extins și pentru restaurantele din S.U.A. și în prezent stelele Michelin sunt considerate o distincție valoroasă pentru bucătarii de top din lume și pentru restaurantele care oferă experiențe uimitoare uimitoare. Stelele nu sunt ușor de obținut și ridică nivelul restaurantelor într-atât încât dacă doriți să serviți masa într-un astfel de local trebuie să rezervați masă din timp. Și când spun din timp, asta nu cu o săptâmână sau o lună înainte, uneori rezervările se fac chiar și cu un an înainte.

Ghidul Michelin din anul acesta include mai bine de 1900 de restaurante din 38 de orașe/22 țări. Rigoarea acordării stelelor face ca în Europa numai 23 de restaurante să fie cotate cu 3 stele, 92 – cu 2 stele și 382 – cu o stea. Ca însemnătate, o stea Michelin clasifică restaurantul ca fiind unul foarte bun în categoria sa, cu un meniu de calitate și preparate la stadarde ridicate. Două stele indică faptul că restaurantul are o bucătărie excelentă livrată într-un mod unic. Acest restaurant are ceva excepțional de oferit și merită un ocol pentru a vizita. Trei stele se acordă restaurantului cu o bucătărie excepțională pentru care merită să planificați o excursie. Nu este un popas, este o destinație. Stelele sunt acordate în urma controalelor inopinate ale inspectorilor Michelin.

Iată mai jos 5 dintre restaurantele europene care au fost ridicate în rang la 3 stele Michelin în 2019, un punct de pornire foarte bun în planificarea unei viitoare vacanțe:

Restaurant Amador – Viena, Austria

Foto: restaurant-amador.com

Era firesc să încep lista cu acest restaurant care a inclus capitala Austriei în Ghidul Michelin pentru excelență în bucătărie. Meritul este al chef-ului Juan Amador, despre care reprezentanții Michelin consideră că oferă preparatelor personalitatea sa: “mâncarea aici este creativă, intensă și plină de contraste, sofisticată”. Execuția și calitatea ingredientelor au adus restaurantul Amador în lista celor cu 3 stele Michelin.

Adresă: Grinzinger Str. 86, 1190 Viena, Austria

Telefon: +43 660 9070500

Clos de Sens – Annecy-le-Vieux, Franța

Foto: closdessens.com

Franța este țara cu cele mai multe restaurante cotate cu stele Michelin din Europa, 23 la număr. Între acestea restaurantul cu bucătaria condusă de chef Laurent Petit s-a remarcat încă o dată anul acesta și a primit 3 stele. “Bucătăria este ghidul meu zilnic, îmi dă o sete nemaivăzută de viață”, spune Laurent Petit. Restaurantul Clos de Sens este de o eleganță ce include în design elemente de inspirație naturală pentru o masă rafinată servită în tihnă absolută.

Foto: tripadvisor.cl
Adresă: 13 Rue Jean Mermoz, 74940 Annecy-le-Vieux, Franţa
Telefon: +33 4 50 23 07 90

Mirazur – Menton, Franța

Mauro Colagreco, chef-ul de aici, este un exemplu și o sursă de inspirație pentru tinerii bucătari. Născut în Argentina, a trecut prin cele mai bune bucătării din lume pentru a aduce un omagiu bucătăriei franceze prin prisma propriei culturi. “Suntem cu toții aici, cu același scop”, comentează Colagreco, “pentru a oferi plăcere clienților noștri, oferindu-ne plăcere”.

Foto: tripadvisor.ca

Adresă: 30 Avenue Aristide Briand, 06500 Menton, Franţa

Telefon: +33 4 92 41 86 86

Uliassi – Senigallia, Italia

Foto: uliassi.com

Multe restaurante cu stele Michelin primesc numele de la numele chef-ului, fiind afaceri proprii ale acelor artizani culinari. Acesta este unul dintre ele, unde Mauro Uliassi impresionează prin preparatele sale. “Este un loc plin de energie, care este extrem de frumos”, spune Sergio Lovrinovich, director al Ghidului MICHELIN Italia. “Cinele sunt întotdeauna prezentate cu o experiență memorabilă și bucătărie unică, pentru care merită să faceți o călătoria specială, așa cum semnifică cele trei stele Michelin”.

Foto: uliassi.com
Adresă: Banchina di Levante, 6, 60019 Senigallia AN, Italia
Telefon: +39 071 65463

Dani García -Marbella, Spania

Foto: cosentino.com

Restaurantul eponim al chef-ului Dani Garcia oferă un meniu à la carte ce include feluri de mâncare cu semnătură, cum ar fi un burger cu coadă de vită sau crab umplut în stil basc și cannelloni cu ciuperci.

Adresă: Hotel Puente Romano, Av. Bulevar Príncipe Alfonso de Hohenlohe, s/n, 29602 Marbella, Málaga, Spania

Telefon: +34 952 76 42 52

Un comentariu

Lasă un comentariu