Glam News Magazine

Expediția spre Everest Base Camp este una dintre cele mai cunoscute aventuri din lume. Este o călătorie care duce trecătorii de pe dealurile joase ale Nepalului până la tabăra de bază a celui mai înalt vârf din lume. Nu este deloc surprinzător faptul că oameni din toate colțurile globului merg să viziteze Nepalul pentru a avea parte de o experiență unică. Popularitatea acestei excursii este una bine meritată, deoarece această aventură prezintă momente uimitoare care captează adevărata esență a vieții și topografiei Munțiilor Himalaya din Nepal.

De la bogata cultură Sherpa până la grandoarea Everestului, călătoria spre tabăra de bază este o escapadă pe care nu trebuie să o pierdeți! Iată 7 motive pentru care ar trebui să vizitați Everest Base Camp în Nepal.

1. Zborul incitant către Lukla

Expediția Everest Base Camp este începută prin zborul spre Lukla. Deși nu este singura cale pentru a ajunge în Khumbu, este cu siguranță cel mai simplu și mai scurt traseu. Este, de asemenea, cel mai preferat de către toată lumea. Zborul către Lukla este ca o mică aventură în sine. Aeroportul Lukla, cunoscut și sub denumirea de Aeroportul Tenzing-Hillary, este situat pe o stâncă și are o prăpastie la sfârșitul pistei. De altfel, pista aeroportului este considerată una dintre cele mai scurte piste de pe planetă. Zborul scurt spre Lukla cu siguranță va rămâne în mintea tuturor, deoarece zborul oferă o vedere spectaculoasă asupra munților.

Aeroportul Tenzing-Hillary (Lukla)

2. Parcul Național Sagarmatha

Parcul Național Sagarmatha este unul dintre punctele forte ale acestei excursii. Potecile trec prin superba zonă protejată din Himalaya și oferă peisaje naturale uimitoare ale speciilor sale florale și ale faunei. Parcul național aparține Patrimoniului Mondial Natural UNESCO, iar călătoria prin pădurile sale trans-himalayene este o experiență specială. Peisajul înfloritor al parcului găzduiește și multe specii de animale pe cale de dispariție, cum ar fi Leopardul Snow și Cerbul Musk printre o mulțime de alte creaturi. Pădurile de mesteacăn și bambus ale parcului oferă o zonă liniștită pentru a călători, iar peisajul frumos pe care parcul le protejează este o călătorie magnifică ce adaugă o valoare și mai mare destinației finale a taberei de bază.

3. Namche Bazaar

Namche Bazaar este un alt punct de atracție celebru al excursiei cătrea Tabăra de Bază. Este un oraș pe munte, foarte popular, care oferă o priveliște superbă asupra vârfurilor muntoase, cum ar fi Kongdi RI, Thamserku și desigur, Everestul. Orașul este destul de faimos pentru că este poarta de acces către Himalaya din Nepal, iar amploarea sa amorfă, asemănătoare topografiei, oferă o aură exterioară-lumească de seninătate himalayană. Namche este, de asemenea, locul unde majoritatea excursioniștilor stau pentru aclimatizare. Este o destinație frumoasă care joacă un rol important în dezvoltarea sectorului turistic al Khumbu. De altfel, Namche Bazaar a fost un punct important de întâlnire pentru comercianții nepali și tibetani în vremuri străvechi, unde au schimbat sare, carne uscată și textile.

4. Cultura Sherpa

Regiunea Khumbu din Nepal este un rai Sherpa extrem de condensat. Legenda culturii Sherpa a Everestului este un subiect de mare inspirație pentru majoritatea oamenilor din întreaga lume. Expediția către Everest Base Camp oferă o oportunitate perfectă pentru a vă bucura de cultura și tradițiile a oamenilor Sherpa. De altfel, oamenii Sherpa sunt cunoscuți pe plan mondial pentru abilitățile lor de alpinism aproape super-umane. Sunt oameni primitori și prietenoși care adaugă un exotism călătoriei. Cei mai mulți trecători au aproape întotdeauna un ghid Sherpa sau un ajutor în explorarea regiunii.

Stupa, pe drumul spre Tengboche

5. Mănăstirea Tengboche

Printre numeroasele simboluri spirituale pe care le prezintă expediția, mănăstirea Tengboche este probabil cea mai renumită și mai venerată. Este o mănăstire budistă frumoasă, situată în satul Tengboche. Trecătorii vizitează adesea mănăstirea pentru binecuvântarea unei călătorii reușite de la călugării budiști care locuiesc acolo. Satul Tengboche însuși este, de asemenea, o altă destinație superbă a călătoriei. Este un sat înconjurat de păduri de rhododendron, unde sunetul vulturilor himalayeni este ceva foarte comun de auzit. De pe crestele satului, priveliștea Ama Dablam și a Muntelui Everest este extrem de maiestuoasă.

6. Everest Base Camp

Tabăra de bază a Everestului este, desigur, punctul culminant al întregii călătorii; este destinația finală a expediției în sine. Expediția din Nepal care durează mai mult de o săptămână și care în cele din urmă ajunge la tabara de bază oferă un sentiment plăcut. El umple excursioniștii cu un sentiment de mândrie și de realizare. Sentimentul de captivare și de inspirație devine foarte mare sub umbra celui mai înalt vârf din lume, înconjurat de zăpadă și de o largă deschidere sub cerul clar.

7. Vederea panoramică a Everestului

Călătoria reprezintă una dintre cele mai uimitoare și mai fascinante panorame ale munților Himalaya de pe partea Nepalului, oferind peisaje ce nu se găsesc în altă parte a planetei. Pe toată durata călătoriei, trecătorii se află în permanență în compania unor vârfuri uriașe din masivul Everest, care includ multe vârfuri proeminente precum Lhotse, Cho Oyu, Ama Dablam, precum și vârful Everest, împreună cu multe altele. Faimoasa cascadă Khumbu este, de asemenea, parte din peisaj, pe măsură ce trecătorii ajung în tabăra de bază. O panoramă albastră, decorată cu vârful strălucitor al Everestului, care străpunge cerul, este fascinant de văzut. Panorama îți taie cu adevărat respirația și oferă un sentiment de venerație împreună cu dimensiunea și enormitatea lor colosală.

Este bine de precizat că nu se poate vedea întreaga panoramă a Muntelui Everest din tabăra de bază, ci mai degrabă din cel mai faimos punct, numit Kala Patthar, care înseamnă “Stânca Neagră”. Acest punct este renumit pentru prezentarea panoramică a întregului masiv Everest într-o manieră spectaculoasă. Majoritatea călătorilor vizitează punctul panoramic Kala Patthar devreme dimineața pentru a urmări fenomenul natural uimitor al răsăritului.

În concluzie, există mult mai multe motive pentru care să vizitați  Everest Base Camp din Nepal. Cele mai bune anotimpuri pentru a realiza expediția sunt primăvara și toamna, între martie și mai, respectiv septembrie și decembrie. Oricine poate realiza această expediție și este un must-do pentru orice iubitori ai turismului de aventură. Dacă vă doriți o astfel de expediție, cei de la Extrem Travel vă pot oferi o excursie personalizată.

Acest articol este înscris în competiția SuperBlog

Sursa foto: Extrem-Travel.ro

Lasă un comentariu