Glam News Magazine

Ok, să începem cu elementele de bază. Gravarea cu laser este un proces specializat în care punctul focal al fasciculului laser este direcționat pe un obiect, sculptând o cantitate minusculă (până la un milimetru) de suprafața sa, pentru a forma un design la alegere. Chiar dacă este uneori confundat cu marcarea cu laser, gravarea cu laser este mult mai simplă și nu implică schimbarea culorilor sau tipăririi.

Ce legătură are Einstein cu asta?

Fiind Tatăl Invenției, probabil ați ghicit că Albert Einstein avea să apară undeva în acest articol. În 1917, Einstein a publicat constatările sale teoretice referitoare la lumina laser. (LASER este de fapt un acronim pentru “Amplificarea luminii prin emisii stimulate pentru radiații”)! În anii 1960, oamenii de știință au folosit aceste teorii pentru a descoperi că lumina creată dintr-o sursă poate fi concentrată asupra unui anumit punct, iar energia pe care o creează poate fi utilizată pentru a grava o mulțime de substanțe și obiecte.

foto: pinterest

Avantajele gravării cu laser
Ei bine, toată această descoperire științifică este deosebit de bună pentru viitorul cadourilor personalizate. Există multe avantaje pentru gravura cu laser. Iată câteva exemple:

Precizie: Tehnologia gravatorului cu laser permite tăieturi precise care creează detalii foarte fine. Acest lucru este deosebit de benefic în cazul desenelor complexe ale logo-urilor sau al cantităților mari de informații. Laserul fiind controlat de computer, asigură o precizie mai mare decât metodele tradiționale de gravare.

Rezultate de durată: Gravura formată prin laser este un marcaj permanent care rămâne pe un obiect pe toată durata vieții. Există, de asemenea și o flexibilitate grafică în ceea ce privește gravura cu laser, care permite marcarea repetată a aceluiași design pe mai multe produse.

Eficiență: Gravarea tradițională necesită timp, deoarece materialele trebuie să fie sculptate manual, folosind instrumente specializate. Gravarea cu laser este un proces relativ rapid, care nu necesită contactul cu obiectul care este gravat, ceea ce înseamnă că nu există nicio uzură a pieselor sau necesitatea înlocuirii.

Cost eficient: Datorită timpilor de producție mai scurți și a înlocuirii materialelor mai rar, gravura cu laser este mai rentabilă decât multe metode tradiționale de gravare.

Versatilitate: Gravarea cu laser poate fi făcută pe o gamă largă de materiale, inclusiv sticlă, lemn, metal, granit și chiar cărămizi.

Ecologic: Un fascicul laser este tot ceea ce este necesar pentru a finaliza această muncă. Nu există chimicale, temperaturi ridicate sau reziduuri nocive, așa cum se întâlnesc în unele procese convenționale de gravare.

Gravrea cu laser este foarte utilă pentru a creea cadouri persoanlizate. Cu toții avem o persoană specială în viața noastră, pentru care este greu să cumpărăm un cadou. Nu contează cât timp căutăm, darul perfect nu poate fi găsit. Ce dăruiești cuiva care are deja totul? Un cadou personalizat gravat cu laser poate fi răspunsul!

Un cadou gravat cu laser arată că ați făcut cu adevărat un efort

Sigur, lucrurile precum cărțile sunt cadouri extrem de convenabile atunci când pur și simplu nu știți ce să oferiți unui prieten sau unui membru al familiei. Dar ele sunt, de asemenea, unule dintre cele mai impersonale daruri pe care le puteți oferi. Când alegeți un cadou special și apoi îl personalizați cu o mașină de gravat cu laser, acesta va arăta cu adevărat destinatarului că doriți să îi oferiți ceva special.

O selecție vastă de elemente pot fi personalizate

Deoarece un gravor cu laser poate grava și tăia zeci de materiale, lista de cadouri care pot fi personalizate este practic fără sfârșit! Ramele de fotografii, casetele de bijuterii, ornamentele din sticlă, hârtia, obiectele din piele, electronicele și bijuteriile pot fi gravate cu laser pentru a crea un cadou extra special, unicat.

Perfect pentru orice ocazie

Un cadou gravat cu laser este ideal pentru nenumărate ocazii care se întâmplă pe tot parcursul vieții noastre. Nașterea unui copil, un botez, zile de naștere, nunți, aniversări, promoții și chiar pensionări pot fi onorate în mod special cu un cadou personalizat. Fii sigur că niciodată nu vei termina ideile.

foto: pinterest

Ok, am vorbit despre cadouri însă cum rămâne cu business-ul nostru??? Obiectele originale nu sunt doar pentru casă; aceastea pot fi, de asemenea, o modalitate fantastică de a adăuga o anumită personalitate afacerii dvs. sau altui spațiu organizațional. În ultimii ani, obiectele metal gravate au câștigat popularitate în lumea afacerilor care pot fi utilizate pentru a decora birouri sau a împodobi orice spațiu interior sau exterior.

Gravura cu laser pe metal este foarte versatilă și poate fi utilizată pentru a grava aproape orice imagine, de la un simplu logo la un design mai complex. Lumea corporatistă, ba chiar și instituțiile de stat și de învățământ au îmbrățișat gravura cu laser pentru a creea obiecte aspect unic și o durabilitate extremă.

Unele dintre cele mai multe aplicații posibile ale gravurii cu laser includ următoarele:

  • logo-uri ale companiilor
  • logo-uri ale universităților
  • marcajele etajelor
  • numele birourilor
  • plăcuțe cu numele angajațiilor
  • simboluri asociate cu o profesie (de exemplu, o periuță de dinți pentru un cabinet stomatologic)
  • panouri decorative

Datorită durabilității sale extreme, lucrările gravate cu laser sunt perfecte atât pentru spațiile interioare, cât și pentru cele exterioare, făcându-le o modalitate perfectă de a adăuga o atmosferă unică atât interiorului, cât și exteriorul clădirii dvs. de birouri. Unul dintre cele mai bune gravatoare laser este Bodor BCL-1006XUF, oferit de Colop România.

Acest articol este înscris în competiția SuperBlog

Sursa foto: http://bodorlaser.ro/

Lasă un comentariu