Glam News Magazine

În ciuda tuturor premiilor și spectacolelor de unitate și de bunăvoință, lumea modei nu este, cu siguranță, Grădina Edenului, cu designerii dându-și mâinile și zâmbind unii la alții într-o prietenie perpetuă. Personalitățile sunt puternice și concurența acerbă. Aşa că lumea a ridicat din sprâncene atunci când Paul Andrew și Guillaume Meilland, doi designeri provenind din diferite domenii de expertiză, au fost numiţi cu sarcina puternică de a reporni motorul casei istorice a lui Salvatore Ferragamo, Andrew ca director de creație pentru articolele de femei și Meilland ca director de design confecții bărbați.

Au existat destul de mulți sceptici în privința acestei colaborări, Casa de modă Cassandra prezicând chiar un mariaj dezastruos între cei doi. Ei bine nu au avut deloc dreptate. Andrew și Meilland se pare că lucrează împreună destul de bine chiar. Rezultatul acestei colaborări fructuoase a fost observat încă din primul lor podium pentru toamna anului 2018, care a fost destul de promițător, deși ar fi fost o colecție mai strictă. Dar a stabilit cu siguranță tonul pentru o estetică coezivă și un vocabular mult mai concentrat și lucid.

“În octombrie, când am fost numit directorul creativ pentru femei, una dintre primele idei pe care le-am avut a fost că ar trebui să ne întâlnim cu adevărat și să lucrăm îndeaproape”, a explicat Andrew în timpul unei întâlniri dinaintea prezentării. “Am lucrat deja la colecțiile de pantofi ale lui Salvatore Ferragamo, iar în acel moment am simțit că în companie vorbim prea multe limbi diferite. Voiam să văd aceeași estetică a brandului, lumea să își dea seama că bărbatul aparține acelei femei, fie că erau frate și soră, fie că doar se întâlneau sau erau căsătoriți sau doar prieteni; trebuia să fie același sentiment. ”

Meilland a intervenit: “Împărtășim aceleași referințe, avem un trecut similar și provenim din aceeași generație. Eu sunt francez, iar Paul britanic, așa că amândoi avem o perspectivă a unui outsider asupra etichetei brandului italienesc. Lucrăm împreună într-un mod foarte firesc, natural. Întotdeauna există un băiat și o fată în timpul fittingului ; aceleași piese sunt încercate pe ambele. ”

Pentru această colecție designerii au lucrat la un lux mai relaxat. Prin urmare, croitoria pentru bărbați, cât și pentru femei a fost reinterpretată, pierzând orice formalitate; siluetele fiind confortabile, dar liniare, cu pantaloni tăiați pentru a prezenta versiuni actualizate ale pantofilor Vara pentru femei și Tramezza pentru bărbați. “Pantofii dictează într-adevăr foarte mult la Salvatore Ferragamo; aici au voce proprie “, a spus Andrew.

Tricotajele au fost oferite în cele mai luxoase fire și forme inventive; fustele și rochiile au fost, de asemenea, subliniate. Printurile au fost pline de farmec, transpuse pe mătase plisată, asamblată din două fâșii, îmbinate cu modele vivace. Cu toate acestea, este evident că pielea ocupă un loc fruntaș; pentru femei s-a folosit o piele moale și ușoară la crearea unor paltoane slim sau pantaloni negri. Bărbații sunt tratați cu paltoane lungi într-o nuanță bogată de cognac sau cu jakete de piele sport, reversibile.

O nouă actualizare: Acel Gancio (cârlig), celebra semnătură a casei (adesea văzută pe cataramele curelelor și pe pantofi) a fost reinterpretată într-un logo monogram țesut pe pânză de jacquard. “Este un lucru uimitor, nu am mai avut niciodată așa ceva”, a spus Andrew. “Când am început să lucrez aici, căutam un logo care nu exista, așa că am dezvoltat totul de la zero și mi-a luat atât de mult timp și a fost foarte multă muncă pentru a realiza ceea ce mi-am dorit, pentru că totul este foarte tehnic și costisitor, pentru a crea acel Gancio ce este ușor de recunoscut și lumea nu va crede că aparține altcuiva! ” “E minunat!” , a subliniat Meilland.  “Pare că ar fi existat din totdeauna.”

Sursa foto: pinterest

 

Lasă un comentariu