Glam News Magazine

Nu știu de ce, dar sunt aproape sigur că ai crezut că „fougere” este doar un alt termen ciudat din parfumerie care nu înseamnă nimic decât dacă lucrezi în industrie; la urma urmei, cuvintele complicate sunt oarecum un obicei în lumea parfumurilor. Dar aici, la Glam News, ne place să facem accesibilă lumea parfmurilor, astfel încât oricând citești ceva pe site-ul nostru să aibă sens. Așadar, îți promit că după acest scurt ghid pentru fougere, vei ști exact ce este și probabil vei dori să adaugi unul sau poate mai multe parfumuri din această familie, în colecția ta.

Ce înseamnă Fougere?

Deci ce este? Ei bine, fougere este o familie olfactivă, la fel ca și cea florală și cea chypre (aflați mai multe despre parfumurile chypre aici). Și la fel ca și chypre-ul, care este o familie de parfumuri ce se adresează mai mult femeilor, fougere se adresează bărbaților. Primul a fost Fougere Royale, al lui Houbigant, care a căutat să surprindă imaginea ferigilor într-o formă aromată. Este un gen divers, care se bazează pe interacțiunea unei note de vârf de citrice (de obicei bergamotă), o inimă aromată de lavandă și o notă de trandafir (adesea înlocuit cu mușcata), mușchi de stejar și cumarină. Împreună, aceste materiale formează coloana vertebrală a familiei fougere – cel mai iconic dintre stilurile de parfum masculin.

Pentru a te ajuta să navighezi prin acestă familie legendară, am ales cinci parfumuri care arată cât de divers și de intrigant poate fi fouger-ul. De la mirosuri clasice la moderne, fiecare prezintă natura frumoasă, sofisticată și aromată a fouger-ului.

1. Fougere Clasic – Houbigant Fougere Royale

 

Fougere Royale a lui Houbigant a fost parfumul care a dat naștere genului. Pentru a recrea parfumul ferigii din 1882, parfumierul Paul Parquet a reunit bergamota, lavanda, mușcata, mușchiul de stejar și cumarina într-o armonie perfectă pentru a forma un acord care a schimbat peisajul parfumeriei masculine pentru totdeauna. Versiunea lui Fougere Royale de pe piață nu este aceeași cu cea originală (a fost reinterpretată în 2010), dar este totuși un fougere solid care arată exact de ce nu s-a demodat niciodată.

2. Fougere Old School – Aramis

Fougere există de mai bine de 100 de ani și în acest timp a evoluat considerabil. Cu fiecare deceniu, apar noi reinterpretări. În anii 1960 a fost lansat Aramis – un parfum care a definit masculinitatea deceniului. Aramis este un fougere clasic, dar mai uscat și mai verde, cu note mai picante și mai animalice. Dacă Fougere Royale este un bărbat elegant care poartă pălării, atunci Aramis este un fel de James Bond sofisticat, îmbrăcat într-un tux.

3. Fougere Fresh – JPG Le Male

Le Male oarecum a redefinit stilul fougere. Redând fațetele moi, dulci, pudrate și mentolate ale ferigii, Le Male este un parfum hiper-masculin, alimentat cu steroizi, dar în același timp este și incredibil de feminin. Ca să mă fac înțeles: menta, levănțica și vanilia puse în trupul unui marinar musculos, fac din Le Male un parfum… androgin. Dar este destul de bărbătesc pentru a trece neobservat de către masculii alfa, ceea ce înseamnă că este un fougere complet modern care poate fi purtat de toată lumea.

4. Fougere Elegant – YSL Rive Gauche

Dacă m-ai obliga să port un singur fougere pentru tot restul vieții mele (te rog să nu faci asta, urăsc să iau decizii), atunci ar fi Rive Gauche Pour Homme de la YSL. Este cel mai frumos fougere din lume – de fapt, este cel mai frumos parfum de designer din lume. Este un parfum robust, plin de levănțică suavă, pudră, patchouli și chihlimbar. Pentru mine, Rive Gauche este un costum Saint Laurent pulverizabil – un singur puf și tu ești brusc cel mai atractiv și cel mai elegant bărbat din împrejurimi.

5. Fougere Modern – Dior Sauvage 

Suntem departe de 1882 și Fougere Royale, așa că nu este de mirare că ultimele parfumuri din familia fougere s-au schimbat în funcție de stilul bărbatului de astăzi. Parfumurile fougere de acum sunt mai fresh, mai transparente și cu un aer mineral distinct. Luăm, de exemplu, Sauvage-ul lui Dior – păstrează nota de vârf de bergamotă, dar îi înlocuiește baza cu un ambroxan proaspăt și transparent, transformând stilul fougere dintr-unul super elegant, într-unul răcoritor, fresh și din păcate… sport!!!

3 comentarii

  1. Nu cred ca as putea schimba Sauvage prea curand. Mi se pare ca se potriveste cel mai bine stilului meu de viata.

Lasă un comentariu