Glam News Magazine

Când Alessandro Michele s-a alăturat echipei Gucci ca director de creație, industria de frumusețe a fost încântată să afle că este nu numai un inovator în modă, dar și în parfumuri. A introdus noul parfum Bloom în 2017, iar pentru 2019 a pregătit o colecție de parfumuri fine, The Alchemist’s Garden, creată în parteneriat cu parfumierul Alberto Morillas.

Colecția conține șapte parfumuri, trei ape parfumate și patru uleiuri parfumate. Toate au fost concepute pentru a crea arome personalizate, cu 48 de combinații diferite posibile. “The Alchemist’s Garden este despre materii prime și fiecare dintre povești amplifică un ingredient. Oud, chihlimbar, violetă, iris, mimoză, trandafir și lemn”, spune Morillas. “Fiecare parfum este legat de o amintire – o plimbare în pădure, un turneu în centrul Romei atunci când mimoza este în floare, puritatea trandafirului chiar înainte de a fi tăiat … Doar jucați-vă cu aromele pentru a vă găsi parfumul favorit, ca un alchimist care lucrează pentru a găsi formula de aur. ”

Campania de lansare pentru The Alchemist’s Garden  include și un film scurt realizat de Colin Dodgson.

Parfumurile poartă nume evocatoare  Tears Of Iris (Lacrimi de iris), The Last Day Of Summer (Ultima zi de vară) și The Voice Of The Snake (Vocea Șarpelui). Apele parfumate au la bază chiparos, levănțică și arome lemnoase. Uleiurile prețioase au un aplicator cu pipeta de sticlă și variază de la femininul The Violet Kiss la A Nocturnal Reverie – pe bază de oud. “Când am început să lucrez cu Alberto, punctele noastre de referință erau arheologia mirosurilor și parfumurilor. Am început cu violetă și din esențe care au venit din lumea florilor, pentru că mirosul unei flori, mirosul a ceva care aparține naturii, evocă ceva foarte puternic, care se află departe în amintirile noastre ” a spus Michelle despre această colecție. “Ne-am imaginat că ne întoarcem acasă după o vară. Care este mirosul când începe să plouă în oraș? A fost distractiv să lucrăm ca experți vechi de parfumerie, cu mirosuri și esențe ca alchimia “.

   The Alchemist's Garden

Designul noilor produse Gucci este inspirat din farmacia italiană. Sticlele sunt împodobite cu flori mici, ilustrații cu animale și detalii în aur. Parfumurile costă 240£ fiecare, apele de parfum – 180£, iar uleiurile – 290£.

 

foto: Pinterest

Lasă un comentariu