Glam News Magazine

Hainele nu sunt de ajuns pentru a crea un outfit de ținut minte. De cele mai multe ori accesoriile sunt cele care fac diferența. De aceea trebuie să ții cont de tendințele în domeniu. De la Milano la Paris, de la New York până la Londra, genți, pălării, pantofi și multe alte obiecte chic se impun între preferințele pentru sezonul următor. Printre ele și șepcile baker boy, care revin la modă și arată mai bine ca niciodată. În cele din urmă nimic nu dă profunzime unei priviri mai bine decât o pălărie/șapcă potrivită.

Șepcile baker boy își au originea în Italia și Anglia anilor 1910-1920, fiind un accesoriu împrumutat din ținuta clasei de muncă înferioare – ucenicul de la brutărie, băiatul cu ziarele, pescarul, fermierul ș.a. Fabricate din material textil sau piele, ele revin periodic în atenție și fie că este vorba de blugi, o rochie sau chiar un tricou mare, acest accesoriu arată întotdeauna minunat.

baker boy hat

baker boy hat

baker boy hat

De la Jane Birkin și Brigitte Bardot până la Bella Hadid, șepcile cu forma bombată în partea de sus au fost o opțiune de luat în calcul, iar acum moda le aduce din nou în atenție. Poartă-le cu haină, chiar și de blană, jachetă sau blazer, cu încălțăminte cu toc sau fără, poți adăuga ochelari de soare sau nu. Efectul este asigurat! Și în plus, ține de cald în diminețile/zilele reci.

Unul dintre secrete constă în alegerea mărimii potrivite. Pentru aceasta trebuie măsurată circumferința capului în zona frunții. O șapcă prea mică va crea disconfort, iar una prea mare va crea… ironii cu siguranță din partea celorlalți. Pentru că o șapcă baker boy poate adăuga stil ținutei tale sau te poate face să arăți caraghios. De asemenea recomandăm simplitate în ținută dacă accesorizați cu o astfel de șapcă, pe principiul binecunoscut less is more.

Foto: Pinterest

Lasă un comentariu