Glam News Magazine

Apele cristaline ale golfurilor din aceste insule italiene sunt încă sărutate de soare. Italia și insulele sale idilice încă strălucesc și sunt pline de frumusețe.

Capri

Insula Capri © Slim Aarons/ Getty

În acest paradis din sudul Italiei puteți găsi Villa Malaparte din filmul Mépris al lui Jean-Luc Godard, faimoasele stânci Faraglioni înconjurate de apele turcoaz ale mării Tireniene, precum și casele colorate care se întind de-a lungul golfului. Capri încapsulează întreaga noțiune de La Dolce Vita. Insula napolitană este accesibilă doar cu vaporul și este, de asemenea, casa celor mai frumoase hoteluri din țară, precum și a restaurantelor delicioase, cu vederi spectaculoase și plaje uimitoare. Ce ți-ai mai putea dori?

Ponza

Ponza
Ponza © Getty

Cu apele sale albastre limpezi, stâncile și plajele cu nisip alb, această insulă este situată la jumătatea distanței dintre Roma și Napoli. Mai puțin cunoscută decât Capri sau Ischia, insula găzduiește o serie de case colorate care înconjoară portul de pescuit, la fel ca un amfiteatru. Locul este plin de viață și tendințe de modă, mici cafenele fermecătoare și piețe de fructe și legume, ca să nu mai vorbim de celelalte golfuri din apropiere, fiecare mai frumos decât celălalt.

Pantelleria

Pantelleria
Pantelleria © Bepsimage/ Getty

Situată între Sicilia și Tunisia, Pantelleria a devenit faimoasă datorită filmului lui Luca Guadagnino – A Bigger Splash, o reinterpretare a thrillerului  “La Piscine”. Cu lacurile sale cristaline, plajele sălbatice, stânci vulcanice negre, sate mici și dammusi (case tradiționale), insula își merită porecla de „perla neagră a Mediteranei”.

Ischia

Ischia
Ischia © EStruk

Descrisă frumos în romanul Elenei Ferrante “My Brilliant Friend”, și prezentată în filmul “The Talented Mr. Ripley”, insula a atras aprecierile lui Visconti și Elizabeth Taylor cu farmecul său brut. Faimoasă pentru spa-urile sale termale, principalele atuuri sunt micile sate tipice, cu Sant’Angelo în vârful listei, care găzduiește munți stâncoși, castele (Castello Aragon), și restaurante delicioase, ca să nu mai vorbim de apele cristaline, unde vă puteți bucura de înot.

Filicudi

Filicudi
Filicudi © Getty

Cu o populație de doar trei sute de locuitori, Filicudi este printre cele mai puțin turistice insule din Italia. În afară de un mic magazin din port care vinde fructe, brânză și pâine, totul este livrat din Sicilia în fiecare zi. Construită din roci vulcanice și golfuri, această insulă este un loc în care te poți deconecta total.

Procida

Procida
Procida © Francesco Riccardo Iacomino/ Getty

Nimic nu pare să se fi schimbat din anii ’50 în Procida, o insulă fermecătoare de pe coasta Napoli. Când ajungeți în micul său port cu clădiri colorate pastelate, sunteți propulsat într-o atmosferă retro, unde puteți descoperi frumusețile insulei, a cărei întreagă întindere este doar de patru kilometri.

Un comentariu

Lasă un comentariu