Glam News Magazine

Fiecare oraș are un hotel sinonim cu acesta: New York – The Plaza, Paris – Ritz, Londra – Claridge. În Singapore, există Raffles, luxoasa proprietate neorenascentistă în care a fost inventat cocktail-ul Singapore, iar Rudyard Kipling a lucrat la manuscrisele sale.

Totuși, în ultimii doi ani, ușile sale istorice au fost închise publicului din cauza renovărilor ample. Nu este prima dată când hotelul a luat astfel de măsuri (a fost închis din același motiv în 1989) și nici nu este neobișnuit pentru o proprietate mai veche să facă acest lucru (Ritz Paris a fost închis temporar din 2012-2016). Dar, cu toată agitația din jurul orașului – de la succesul nebun al serialului “Crazy Rich Asians”, până la cel mai lung zbor din lume – absența hotelului s-a făcut simțită.

Însă luna trecută, Raffles s-a redeschis în sfârșit publicului, prezentând un set de actulizări impresionante. Există un nou restaurant, La Dame de Pic, al bucătăresei cu trei stele Michelin Anne-Sophie Pic, care servește Berlingots cu brânză franțuzească și ierburi aromatice sau Mille-feuille cu cremă de ghimbir. Noul restaurant ia locul lui Raffles Grill.

Restaurantul mediteranean al lui Alain Ducasse se deschide în septembrie, la fel ca Yì, un nou local contemporan al apreciatului bucătar Jereme Leung. Faimoasa Cameră Tiffin a fost refăcută cu pardoseală din lemn pentru a reda aerul de la începutul secolului XX.

În 1899, Kipling scria în romanul său “From Sea To Sea” , că Raffles a fost un loc „în care mâncarea este excelentă și camerele sunt proaste”. Acest lucru este clar neadevărat în 2019, deoarece camerele pentru oaspeți (care sunt toate clasificate din punct de vedere tehnic ca apartamente) au primit un upgrade major. Acum folosesc o tehnologie de ultimă generație, cum ar fi tabletele care controlează televizorul, luminile și temperatura. Băile au fost reproiectate pentru a reflecta mai mult cultura din Singapore, cu detalii victoriene și gresie Perankan.

Dorești să planifici o călătorie în Singapore? Hotelul se află în centrul atracțiilor turistice – la câțiva pași de Galeria Națională, Catedrala St. Andrews și Muzeul Național din Singapore. Având un sistem de transport excelent, destinațiile turistice celebre precum Gardens by the Bay și Marina Bay Sands nu sunt prea departe.

Photo: Ralf Tooten / Raffles Hotel

Lasă un comentariu