Glam News Magazine

Spre deosebire de chypre sau fougere, care sunt cuvinte mai neobișnuite, grupa de parfumuri citrice (denumite uneori hesperide) este mult mai explicativă. După cum probabil te aștepți, această familie de parfumuri este formată din cele pe bază de citrice, cu uleiuri extrase din cojile lor. Există, desigur, ingrediente citrice naturale și sintetice, ambele fiind utilizate în armonie pentru a crea reprezentări vii și naturaliste ale fructelor. Datorită naturii lor mai volatile, ingredientele citrice se evaporă mai repede – aduc prospețime și sunt utilizate de obicei ca note de vârf, creând vibrație și impact asupra primei pulverizări.

Pentru a te ajuta să înțelegi mai bine această grupă esențială, am ales patru parfumuri care arată cât de diverse și de intrigante pot fi notele citrice. De la frumusețea bergamotei până la verdele delicios al limetei, aceast articol conturează cel mai suculent, cel mai proaspăt și cel mai amețitor gen de parfum dintre toate: citricele!

1. Bergamota

Acqua di Parma Blu Mediterraneo Bergamotto di Calabria

Bergamota este una dintre cele mai răspândite note de citrice din parfumerie și, atunci când o vei mirosi, este ușor să vezi de ce. Bergamota este foarte versatilă și plăcută. Aratând la fel ca o lâmăie, dar cu o coajă mai verde, bergamota are un miros dulce și foarte fresh. Este suculentă și acidă, dar are, de asemenea și o calitate florală delicată. Bergamota strălucește cel mai bine în Acqua di Parma Blu Mediterraneo Bergamotto di Calabria, care aduce un omagiu bergamotei de Calabria.

2. Limeta

Juliette Has a Gun Moscow Mule

Limeta este una dintre cele mai minunate citrice. Există ceva mai delicios decât limeta? Nu cred. Când mirosi limeta, te gândești la răcoritoare, la mojitos și felii de fructe care se scurg în pahare de Coca Cola.

Juliette Has a Gun Moscow Mule folosește din plin notele de limetă, pe care le împerechează cu ghimbirul, bergamota și mosc, pentru a crea o versiune purtabilă a celebrului cocktail. Moscow Mule este o dovadă că toate parfumurile ar trebui să fie îmbogățite cu o notă generoasă de limetă.

3. Grapefruit

Guerlain Pamplelune

În timp ce limeta și bergamota sunt fructe mai ușoare și plăcute, cu grapefruit-ul este ceva mai complicat. Grapefruit-ul este amar și acid, făcându-și apariția acerbic cu aspectele sale sulfuroase. Dar, în timp ce acest lucru poate părea un pic înfricoșător, există ceva adictiv în ceea ce privește contrastul dulceaței suculente și aciditatea amară din grepfrut. În Guerlain Pamplelune, nota este una rece care se îmbină cu patchouli pentru a intensifica aciditatea. Pamplelune este atât de neobișnuit, atât de ciudat, dar atât de familiar. Conține grapefruit, da, dar poate nu așa cum îl cunoști!

4. Un cocktail de citrice

Lost in the City Miller Harris

Cel mai bun lucru în ceea ce privește notele citrice este cât de bine lucrează împreună. De cele mai multe ori, vei găsi un adevărat cocktail de citrice în parfumul tău, pentru a crea ceva interesant și nou. Lost in the City de la Miller Harris este un exemplu excelent de cocktail de citrice. Bogat în bergamotă, coacăze negre, rubarbă și petale de trandafir, Lost in the City este un parfum suculent, acid și vibrant, cu un comportament infatuat.

Un comentariu

Lasă un comentariu