Glam News Magazine

Piețele de Crăciun din Europa formează un cadru perfect pentru a intra în spiritul sărbătorilor, cu aroma dulce de vin fiert cu condimente și scorțișoară și ecoul colindelor de Crăciun prezente în aerul tarabelor din piață. Europa fiind casa unora dintre cele mai frumoase oraşe din lume, există numeroase moduri de a sărbători preambulul sezonului festiv. Am inclus în acest ghid cele mai bune piețe de Crăciun din Europa, împreună cu informații despre datele de deschidere și despre ce să cumpărați din fiecare piață.

1. Berlin, Germania

Aici nu putem vorbi doar despre o singură piață deoarece Berlinul are cel puțin 60 de piețe de Crăciun în întreg orașul. Una dintre cele mai renumite are loc la castelul Charlottenburg, unde copiii se pot plimba cu trenulețul, piață ce are un număr impresionant de tarabe care vând cadouri tradiționale, iar luminitele care decoreză castelul sunt absolut senzaționale. Gendarmenmarkt este locul de unde puteți achiziționa decorațiuni de Craciun sau puteți merge în piața Potsdamer Platz, dacă vă place să patinați pe gheață.

Specialități: cârnații tradiționali de Crăciun, preparatele cu brânză dulce și vinul fiert. Și nu uitați de cântatul colindelor, de dans și valurile de halbe de bere.

Când să mergeți: 18 noiembrie – 27 decembrie

2. Cracovia, Polonia

Târgul de Crăciun are loc în piața Rynek Glowny, piața principală a orașului vechi din secolul al XIII-lea, aproape de Renaissance Cloth Hall și de Bazilica Sf. Maria. Dacă vă aflați în prima zi de joi a lunii decembrie, priviți la szopki (festivitățile cărților colorate) de lângă statuia lui Adama Mickiewicz în centrul pieței.

Specialități: Răsfățați-vă cu grzaniec galicyjski (vin fiert), cârnați și brânză de munte oscypek. Sticla pictată manual și papucii tricotați reprezintă idei foarte bune pentru cadouri.

Când să mergeți: 28 noiembrie – 26 decembrie

3. Londra, Regatul Unit

Târgul din Piața Leicester este mama piețelor de Crăciun. Vizitați Piața Leicester în forma sa festivă pentru a vedea casa lui Moș Crăciun, o piață tradițională în stil bavarez și spectacole de Crăciun ținute de către trupa Underbelly, cunoscută pentru premiul de la Olivier La Soiree. Intrarea în piață este gratuită, totuși există o taxă pentru evenimentele cu bilet.

Specialități: În Marea Britanie, tarabele de Crăciun par a fi inspirate de omologii continentali, iar vinul fiert, ornamentele pentru pomul de Crăciun și obiectele de artizanat din lemn sunt foarte populare.

Când să mergeți: 28 noiembrie – 16 ianuarie

4. Paris, Franța

Parisul intră în propria sa iarnă, când se transformă din Orașul Luminilor în Orașul Spectacolelor. Vizitați piața de Crăciun de pe Champs-Elysées, unde puteți merge să patinați pe gheață și puteți savura vinul fiert în timp ce vizitați Place de la Concorde și Arcul de Triumf. Pentru a scăpa de mulțime, faceți un ocol pe Avenue Montaigne, o stradă plină de farmec, care are unele dintre cele mai elegante lumini de Crăciun din oraș. Alte piețe de Crăciun ce merită vizitate sunt Montmartre, Place Saint-Sulpice și Trocadero (vizavi de Turnul Eiffel).

Specialități: Încercați tartiflette, un fel de mancare de iarnă, din cartofi, bacon, ceapă şi brânză. Se servește în cantități uriașe în piața de Crăciun din Champs-Elysées.

Când să mergeți: 17 noiembrie – 5 ianuarie

5. Viena, Austria

Viena are una dintre cele mai vechi piețe de Crăciun din Europa, datând din anul 1294, când regele Albrecht I a acordat comercianților dreptul de a deține un Krippenmarkt (mici cabane pentru comerț) în oraș. În zilele noastre puteți alege între mai mult de 20 de piețe diferite – vă recomandăm piața Spittelberg, ascunsă pe străzile pietruite din apropierea Muzeului de Artă, pentru atmosfera sa prietenoasă și tarabele artizanale.

Specialități: gustări din castane, punch aromatizat și vanillekipferl (fursecuri tradiționale în formă de semilună, decorate cu zahăr vanilat).

Când să mergeți: 18 noiembrie – 28 decembrie

6. Budapesta, Ungaria

Annaberg-Buchholz, Germany — Christmas market in Annaberg-Buchholz — Image by © Franz-Marc Frei/Corbis

Cu clădirile sale Art Nouveau, străzi pietruite și climă cu zăpadă, Budapesta este un loc magic de vizitat în timpul iernii. Principala piață de Crăciun se află în Piața Vörösmarty care are în jur de 100 de cabane din lemn care vând produse hand made, bor de forralt (vin fiert) și gustări. La ora 17:00, îndreptați-vă atenția spre Gerbeaud Café, care în fiecare an se transformă într-un calendar gigantic de Crăciun, care deschide câte o ferestră în fiecare zi a lunii decembrie (până pe 25).

Specialități: Descoperiți mâncărurile maghiare, cum ar fi gâsca prăjită și varză umplută, sau savurați un kürtoskalács tradițional (cozonac secuiesc), pentru a ciuguli în timp ce vă rătăciți pe străduțe.

Când să mergeți: 20 noiembrie – 29 decembrie

Sursa foto: pinterest

Lasă un comentariu