Glam News Magazine

Fiind unul dintre puținele ingrediente de îngrijire a pielii care s-a dovedit de fapt că are rezultate anti-îmbătrânire, nu puteți folosi produse din industria beauty fără să auziți cuvântul: retinol.

Dar, în ciuda notorietății retinolului în comunitatea de îngrijire a pielii, rămâne un mister pentru cei mai mulți. Cu o gamă uimitoare de concentrații și mărci din care puteți alege, poate fi dificil să găsiți produsul cu retinol potrivit pentru pielea dumneavoastră. Totuși, nu vă faceți griji, acest articol conține toate răspunsurile!

Ce este retinolul?
Un ingredient incredibil de puternic ce ajută la îngrijirea pielii și are efect anti-îmbătrânire. Retinolul este o formă de vitamina A, care oferă beneficii anti-îmbătrânire excepționale pentru piele și poate apărea în mai multe forme diferite, inclusiv retinol, retin-A și retinoizi.

Retinol vs. retin-A vs. retinoizi
Care este diferența? Poate fi destul de confuz. Considerați retinoizii ca și termenul principal pentru toate produsele care conțin retinol. Retinolul și retin-A sunt ambele tipuri de retinoizi, însă retinolul este mult mai slab. Retinolul trebuie transformat în piele prin stimularea celulelor fibroblaste, în timp ce retin-A are efect de îndată ce este aplicat.

Care sunt beneficiile retinolului?
De unde să încep? Beneficiile sunt nesfârșite. Retinolul sporește reînnoirea celulară și producția de colagen, cu rezultate rapide și vizibile. Ingredientul minune ajută, de asemenea, la hiperpigmentare, erupții, cicatrici reziduale din acnee și netezește pielea. Atunci când este utilizat corect, schimbarea texturii poate fi fenomenală, lăsând pielea curată, cu un ton uniform și riduri netezite. Dacă aveți o piele foarte texturată, este posibil să vedeți rezultate mai vizibile decât cineva care are deja „o piele netedă”.

Care sunt negativele retinolului?
Nu vă lăsați păcăliți, retinolul este puternic! Din acest motiv, poate usca și agrava anumite probleme ale pielii, în special tenurile sensibile și afecțiunile iritabile ale pielii, cum ar fi eczeme și rozacee. Dacă vă luptați cu oricare dintre aceste probleme, retinolul se poate dovedi a fi prea puternic pentru dvs. Asta nu înseamnă că nu îl puteți utiliza – ați putea încerca o concentrație ușoară cu o cremă hidratantă pentru a acționa ca un tampon, astfel încât pielea dvs. iritabilă ar putea tolera retinolul.

Retinolul crește, de asemenea, sensibilitatea pielii la soare. Deși este un ingredient excelent anti-îmbătrânire, are potențialul de a vă agrava semnele de îmbătrânire datorită sensibilității crescute la soare după aplicare. Soluția? Aplicați întotdeauna protecție solară după aceea și purtați un SPF zilnic (ar trebui să faceți întotdeauna acest lucru oricum, dar este și mai important după aplicarea retinolului).

Notă: Utilizarea retinolului în timpul sarcinii nu este recomandată deoarece poate provoca daune copilului dumneavoastră nenăscut.

Cu ce ​​ingrediente funcționează cel mai bine retinolul?
Retinolul și SPF merg mână în mână; retinolul este renumit pentru beneficiile sale anti-îmbătrânire, dar face pielea mai susceptibilă la daunele provocate de razele UV ale soarelui, principala cauză a îmbătrânirii pielii. De aceea, este esențial să purtați protecție solară în fiecare zi când utilizați retinol pentru a vă asigura că nu inversați rezultatele.

Ce ingrediente nu ar trebui să utilizați cu retinol?
Evitați ingredientele precum vitamina C și acizii AHA / BHA – pot fi utilizați în aceeași rutină, dar ar trebui utilizați în alte momente ale zilei. Aș recomanda să le utilizați dimineața și să vă aplicați retinolul noaptea pentru cele mai bune efecte.

La ce vârstă ar trebui utilizat retinolul?
Când auziți cuvântul „anti-îmbătrânire” la 20 de ani, vă puteți gândi că este mult prea devreme pentru a utiliza produsele. Deși la vârsta de 20 de ani pielea este perfectă, semnele îmbătrânirii vor începe să apară. În plus, începând cu 25 de ani, colagenul va începe să se descompună, deci este momentul perfect pentru a începe utilizarea retinolului!

În ceea ce privește vârsta de peste 25 de ani, retinolul este o necesitate. Este unul dintre puținele ingrediente de îngrijire a pielii care oferă rezultate anti-îmbătrânire instantanee, și nimeni nu pune la îndoială eficacitatea sa. Pe scurt, dacă vă preocupă îmbătrânirea pielii, retinolul ar trebui să își facă loc în rutina dumneavoastră de îngrijire.

Ce concentrație ar trebui să folosiți?
Cu retinolul, trebuie să o luați încet – este vorba despre consolidarea toleranței pielii. Doar atunci când nu experimentați nicio iritare, puteți să creșteți concentrația.

• Începători: 0,1-0,3% (retinolul pe bază de ulei tinde să fie mai blând)

• Intermediari: 0,3-0,5%

• Experți: 0,5-1% (veteranii retinolului care au crescut toleranța la retinol în timp)

Dacă aveți peste 20 de ani, optați pentru începători de 2-3 ori pe săptămână. Pentru persoanele mai în vârstă, începeți cu un nivel de începători și creșteți constant; cu cât sunteți mai în vârstă, cu atât puteți utiliza un procentaj mai mare și o aplicare regulată.

Cât de mult retinol ar trebui să utilizați?
S-ar putea să fiți tentați să îl folosiți din abundență, însă aplicarea unei cantități mai mari sau a mai multor formule nu va crește eficiența sau efectele și, în cele din urmă, veți risipi doar produsul – ceea ce niciunul dintre noi nu dorește. Utilizați o cantitate de mărimea unui bob de mazăre la fiecare aplicare – este tot ce aveți nevoie.

Unde se aplică?
Pe toată fața, dar precaut în jurul buzelor, nasului și ochilor. Nu aplicați pe gât, deoarece pielea este mai subțire și are mai puțin ulei, ceea ce înseamnă că retinolul poate provoca iritații excesive ale pielii.

Când se aplică?
Aplicați pe față curată și uscată. Imediat după curățare, utilizați retinolul înaintea celorlalte produse, cum ar fi seruri, creme hidratante și creme pentru ochi.

 

Lasă un comentariu