Glam News Magazine

Patru orașe cu colecții care se întind pe o perioadă de două săptămâni trebuie să fi oferit o viziune de ansamblu asupra hainelor bărbătești pentru primăvara anului 2019, nu? Nu tocmai pentru că la o zi după încheierea oficială a sezonului, Simon Porte Jacquemus a introdus ceva nou: gadjo, un arhetip extraordinar din sud, al cărui dulap conține de la maiouri tricotate și slipi strămți până la costume și pantaloni scurți. Și astfel, după câteva luni de muncă, prima colecție a lui Jacquemus pentru băieți / bărbați a fost una seducătoare și plină de suflet ce a avut loc în Calanque de Sormiou, o plajă uimitoare de la marginea orașului Marsilia.

Destinația s-a vrut a fi departe de centrul Parisului, cu autoturisme care circulă pe drumuri abrupte și oameni grăbiți. Aici, podiumul a fost plaja, iar primul rând era delimitat de prosoape așezate pe nisip. El nu a risipit nici un moment să-și afirme viziunea asupra bărbaților ca fiind virili cu corpuri pline de mușchi oferind formă blugilor relaxați, pantalonilor casual și unei game largi de tricoturi fine. “Pentru mine, în lumea Jacquemus, bărbații și femeile sunt separați”, a explicat el. “Dar cred că această colecție pentru bărbați este ca și o femeie la primele întâlniri – atât de naivă, super-sinceră și simplă, dar cu acel ceva”.

Și acel ceva în afară de aroma provențială caldă, se poate să fi fost tonurile galbene subțiri, printurile de floarea-soarelui și motivele spicului de grâu? Imaginea idealizată, aproape cinematică a tinerilor ce purtau cravată la pantaloni scurți?  Sau imaginea ușor ironică a modei stradale din Marsilia? “Există o mulțime de clișee și am încercat să am umor – dar fără a râde de ei, fără a fi răutăcios. Sunt mândru de ei “, a spus el.

Și te poți încrede în cuvântul lui deoarece Simon este “pacientul zero”. Marseille este orașul său natal; alegerea modelelor reprezintă senzualitate și masculinitate pe care le împărtășește pe Instagram; iar ideea unei “parka de înot” ar putea veni numai din satisfacerea propriilor sale nevoi de garderobă. “Nu voi fi designerul de cămăși și piese super-experimentale”, a subliniat el. “Dar voi încerca să-mi pun semnătura pe ținutele de zi cu zi”. La fel de importantă este și poziția comercială a liniei, așa cum a subliniat că prețul va fi ultra-competitiv.

Deci, considerați acest debut un succes nu doar pentru că el a identificat deja un punct de vedere persuasiv, personal, ci pentru că pare să fie atât de natural. Chiar înainte de spectacol, el înota în mare. “Nu sunt stresat”, a insistat el. “Am vrut doar să am o prezentare bună și să aduc lumea fashion aici. A fost ca un moment de vacanță al lumii Jacquemus”.

Sursa foto: pinterest

Lasă un comentariu