Glam News Magazine

Umanitatea este singurul lucru pe care îl avem în comun, spunea un filantropist american. Iar în perioada Sărbătorilor latura umană iese cel mai mult la suprafață. N-am înțeles niciodată de ce suntem mai buni într-o anumită perioadă din an. Știu, o să-mi spuneți că atunci suntem mai ușor de emoționat, că sunt momentele în care simți nevoia de a oferi ceva din binele tău, in semn de recunoștință sau în numele datoriei, momente pe care le speculează campaniile umanitare. Dar nu există o perioadă anume pentru a fi buni, a fi solidari. Fiecare clipă este una potrivită în acest sens. Poți fi bun oricând, poți face bine oricând, chiar și acum, și fără să te ridici de la calculator/laptop sau să lași telefonul din mână. Ți-am atras atenția? Nu ți-am spus nimic cu adevărat important. Iată cum poți să intri în Bursa Binelui și să faci fapte bune, schimbând astfel destine și împlinind misiuni. Este mai simplu decât ai crede.

Ce este Bursa Binelui?

Bursa Binelui este o platformă online susținută de BCR pentru a sprijini ONG-urile și proiectele comunitare locale. Organizațiile care au nevoie de sprijin pentru a-și desfășura activitatea și oamenii care vor să investească în fapte bune sunt aduși laolaltă.

Cum funcționează?

Fiecare poate crea un cont de utilizator și să înscrie proiecte proprii sau ale unui ONG, pe care să le promoveze în fața donatorilor înscriși sau potențiali. Aceștia pot face donații online de la 5 lei la 1000 lei pentru susținerea unui cauze. Toate faptele bune sunt contorizate zilnic prin Indicele de Fapte Bune (IFB:RO), singurul indice bursier care măsoară tranzacțiile cu faptele bune ale jucătorilor de pe Bursa Binelui: organizații, donatori, voluntari și suporteri. Este o poveste frumoasă din care poți face parte cu doar câteva click-uri.

Care sunt avantajele?

În primul rând, nu numai că faci un bine, dar îl faci direcționat. Poți ajuta copii, bătrâni, bolnavi, sportivi sau proiecte comunitare, după cum simți. Sunt foarte multe cauze deja înscrise în Bursa Binelui din care să alegi sau poți adăuga o alta, pe care să o promovezi.

În al doilea rând, donațiile sunt fără comisoane, atât pentru donator, cât și pentru organizație, încurajând astfel donatorii care vor să susțină cu sume mici o cauză. Toate plățile sunt securizate și intră sub incidența legilor transferurilor bancare.

În al treilea rând, Bursa Binelui este un instrument util pentru fundraising și crowdfunding în vremurile actuale, când alte metodele de strângere fonduri se dovedesc ineficiente. Metoda door to door poate fi exclusă din start pentru că lumea nu mai are încredere în veridicitatea unei cauze astfel prezentate din pricina atâtor campanii false derulate în acest fel. Cât priveşte evenimentele de strângere de fonduri, ele necesită resurse pentru organizare şi adună o categorie restrânsă de donatori. Prin Bursa Binelui orice binevoitor, indiferent de categorie socială, se poate implica pentru binele celor în nevoie sau pentru binele comunității.
Şi să nu uităm de satisfacția binelui făcut. Solidaritatea este ceea ce scoate la lumină umanitatea din noi. Implicarea te face parte din poveste.

Lasă un comentariu