Glam News Magazine

Pe mulți dintre cititori i-am pierdut de la titlu, știu. Iarna, îngrijirea picioarelor se află pe ultimele locuri, pe to do list a celor mai multe persoane. Asta dacă se află pe listă. În anotimpul alb, tot ce-ți dorești este să stai la căldură și să hibernezi până la primăvară. Și pentru că e musai să ieși, desigur că prioritate au tenul și mâinile, pentru că ele sunt expuse direct frigului și umezelii. Dar secretul să treci cu bine peste iarnă stă în îngrijirea picioarelor, care nu numai că-ți face viața mai ușoară în anotimpul rece, dar te și pregătește pentru lunile de vară. Iată câteva sfaturi esențiale în acest sens

Poartă șosete din materiale naturale

Atunci când cumperi șosete pentru iarnă, alege întotdeauna pe cele care sunt fabricate din materiale naturale, cum ar fi bumbac sau lână, mai degrabă decât sintetice. Materialele precum bumbacul și lâna sunt în mod natural mai absorbante, iar această calitate este extrem de importante în timpul lunilor de iarnă. Eviți astfel să ai picioare umede și reci.

Păstrează picioarele curate și uscate

Alege încălțăminte etanșă la apă, ca să nu ai picioare umede. Picioarele umede se pot răci foarte repede, ceea ce poate provoca durere și declanșa o răceală. Ia o pereche de șosete la tine ca să te asiguri că picioarele vor rămâne uscate.

Asigură-te că mărimea la încălțăminte este potrivită

Încălțămintea care este prea strânsă poate afecta circulatia sângelui la picioare, ceea ce le poate face să se răcească foarte ușor și, in cazuri extreme, să contribuie la degerături. Ar trebui să ai întotdeauna posibilitatea să-ți miști degetele de la picioare, dar nu și călcâiul. El trebuie să stea nemișcat. Dacă piciorul se mișcă, va fi afectat de frig sau de la frecare pot apărea răni, ceea ce va provoca în mod inevitabil durere și va lăsa pielea mai sensibilă în acea zonă la următoare purtări.

Folosește creme pentru călcâie

Acestea au formule speciale pentru a înmuia, hidrata și exfolia pielea moartă de pe călcâie. Ele au adesea ingrediente active cum ar fi acidul salicilic și acizi alfa-hidroxi care fac minuni pentru pielea încercată a călcâielor. Îți recomand să utilizezi o cremă de călcâie bună dimineața pentru a îmbunătăți elasticitatea pielii pe tot parcursul zilei și seara, la culcare, pentru hidratare de-a lungul nopții.

Profită de puterea remediilor naturale

Există o serie de remedii naturale indicate pentru picioare uscate, crăpate, dintre care cele mai bune sunt:

– uleiul de migdale – hidratează și hrănește. Bogat în vitamina A, este excelent pentru “calmarea” pielii dureroase precum și pentru vindecarea ei;

– mierea – are proprietăți antimicrobiene și antibacteriene și este excelentă pentru curățarea și vindecarea rănilor;

– uleiul de cocos – are proprietăți antiinflamatorii și antimicrobiene – ceea ce înseamnă că esteajutorul perfect în procesul de vindecare. De asemenea hidratează foarte bine.

– banana – bogat în vitamina A, C și E, potasiu și aminoacizi, banana este un remediu fantastic pentru pielea obosită a picioarelor. Puteți adăuga la amsca de banane pentru picioare și câteva picături de ulei de migdale.

Lasă un comentariu