Glam News Magazine

Șifonul este roșu, iar denimul este albastru pe podiumul Valentino Pre-Fall 2019. Pierpaolo Piccioli, directorul creativ Valentino, a prezentat în Tokyo ultimul show al casei. Etichetată ca #VALENTINOTKY, experiența a depășit podiumul în acest sezon, adaptând lumea lui Valentino la alte manifestări de artă și cultură din oraș, prin intermediul instalațiilor din portofoliul său japonez. În timp ce magazinul din Tokyo a fost deschis cu peste un an în urmă în Ginza Six, Valentino a profitat de acest sezon pentru a introduce pe piața japoneză o rochie roșie lungă, cu fundă, în stil cardinal.

Pentru această colecție, Piccioli a apelat la siluete și motive de reminiscență într-un efort eficient de a familiariza și de a reameliora lumea. Rochiile roșii Valentino tradiționale au deschis spectacolul – un salut sigur și îndrăzneț. Au urmat piese din dantelă, cape și motive florale dramatice, de asemenea, înrădăcinate în ADN-ul său. Aproximativ la jumătatea prezentării, colecția a intrat în lumea camuflajului și rockstud, sugerând că probabil faza de streetwear nu a fost “doar o fază”!

Chiar dacă prezentarea a fost una de inspirație a anilor ’90, totuși undeva rătăcit, l-am văzut și pe modernul Piccioli. Într-o adaptare a modei japoneze moderne, Piccioli și-a prezentat clasicele volanele suprapuse în iterații de denim indigo, în timp ce grafica a fost imprimată pe bluze și jachete de nylon. Și…oh, am menționat piesele pentru bărbați? Pentru prima dată în istoria casei, brandul a prezentat o colecție mixtă de genuri, călcând pe urmele altor etichete importante care par să aducă lumea laolaltă. Mai puține diferențe între sexe, mai multă modă!

Închizând cercul, Valentino a terminat spectacolul, desigur, cu piese elaborate din tul de mătase. Spectacolul Valentino, pre-fall 2019, a oferit o istorie frumoasă, succintă, dar cuprinzătoare a casei, în timp ce, de asemenea, a oferit un semn către viitor prin recontextualizarea patrimoniului său într-o scară mai globală.

Sursa foto: pinterest

 

Lasă un comentariu