Glam News Magazine

Lady Gaga a petrecut o mare parte din ultimii ani dovedind versatilitatea ei. Fie că a colaborat cu Tony Bennett sau a cântat alături de Metallica la Grammy, ori că a oferit cea mai bună prestație din pauza Super Bowl, se pare că Lady Gaga poate face mai mult decât să fie o simplă stea pop. Tocmai de aceea când am avut șansa de a merge la un concert de-al ei din Londra în Februarie 2018, nu am ratat ocazia. Și bine am făcut! Pe lângă show-ul extraordinar, mulțimea de dansatori și schimbarea numeroaselor ținute, concertul a fost unul de amploare, cu un sunet extraordinar și plin de elemente vizuale.

Designul uimitor al turneului Joanne World Tour a ocupat întreaga arenă. Aspectul complet constă într-o scenă principală foarte dinamică și cinetică, trei platforme supendate cu display-uri pe post de proiecție, două scene satelit și o scenă secundară cu LED-uri integrate. Scena principală cu lățimea de 30 m este construită cu trei ascensoare automate folosite pentru recuzita scenică și echipament de staționare, în plus conține alte 5 ascensoare performante înconjurate de panouri video LED. Ascensoarele transformă scena în câteva aspecte complexe de-a lungul spectacolului.

Un pian în formă de inimă a fost asortat cu estetica neonului din scena secundară, dotată cu 44 de lasere cu fascicule de culori vibrante ce umplu arena cu fiecare apăsare de taste. Corpul pianului a fost construit dintr-un acrilic transparent si un amestec din policarbonat care amplifică spectacolul cu laser.

În urma acestui concert am rămas profund impresionat şi pot spune că a fost de departe unul dintre cele mai bune la care am asistat vreodată. Un concert plin de culoare, de elemente vizuale și un sunet de excepție. Un concert antrenant și foarte emoționant în același timp, care cu sigurantă îmi va rămâne proaspăt în minte pentru mult timp. O experiență ce merită trăită și retrăită. Și cum astfel de concerte nu au loc în fiecare zi, cu echipamentele potrivite ne putem recrea acasă propria noastra sala de concerte unde putem resimți emoția și entuziasmul la fel de intens ca și prima dată.

Echipamentul video

Obținerea unui ecran relativ mare de la un proiector pentru consumatorul de rând a fost dificilă în trecut, când proiectoarele trebuiau plasate la o distanță destul de mare față de ecran, uneori de două ori mai mare decât dimensiunea dorită (sau mai mult) – astfel încât o imagine de 2 metri necesita ca proiectorul să fie plasat la o distanță de patru metri sau mai mult de ecran. Nu știu cum este la tine, dar camera mea de zi cu siguranță nu este atât de mare, limitând astfel dimensiunea proiecției.

Însă nu și în ziua de astăzi: puteți achiziționa un proiector 3D cu proiectare scurtă pentru doar 3100 lei, cum ar fi Optoma GT1080E, un proiector 3D activ ce vă oferi un ecran de 100 de inchi doar de la un metru distanță.  Dacă este prea scump, veți obține în continuare performanțe rezonabile cu modelul Optoma H116. Însă atunci când vine vorba de un videoproiector vă recomand să nu faceți rabat la calitate și să alegeți unul dintre modelele oferite de Optoma deoarece în momentul de față oferă cea mai bună calitatea a imaginii și includ sisteme multicanal Indiana Line și Davis Acoustics. Iar pentru ca experiența să fie una completă, alegeți un Blu-ray player care este capabil să redea fișiere video la o calitate extrem de înaltă, chiar și pe ecranele de mari dimensiuni.

Echipamentul audio

Există o grămadă de inginerie de sunet care intră în experiența unui concert și nu voi pretinde că vă puteți replica asta acasă – nu puteți. Sălile de concerte au foarte multe difuzoare, iar muzica este remasterizată. Însă puteți obține un sunet foarte aproape de cel din sala unui concert cu ajutorul unor boxe Indiana Line sau Davis Acoustics care oferă performanțele necesare pentru a satisface calitatea sunetului, nivelul dinamic și puterea de manipulare cerute de tehnicile cele mai avansate de înregistrare, pentru a recrea în sala dvs. de ascultare emoțiile angajatoare ale unui concert live, precum și efectele sonore a unui film de acțiune. Lucrul minunat al boxelor este că există un produs pentru fiecare buget, începând cu mai puțin de 2000 lei pentru un set de boxe.

În loc să adăugți mai mult bass sistemului de sunet existent, pentru a simți acea vibrație creată în sală, aveți nevoie și de un subwoofer care vă permite în esență să “simțiți” concertul. Poate sună ridicol, dar funcționează. Îmbunătățește imersiunea; se simte ca și cum ați fi acolo. Și acesta este un aspect al experienței unui concert pe care, de fapt, îl puteți reproduce perfect.

Dacă nu mă credeți pe cuvânt, vă recomand să vizitați noul showroom audio-video AVmall  – cel mai mare showroom din domeniul audio-video din România. Situat pe str. Acvila nr. 41, sector 5, din București, showroomul AVmall are patru încăperi dedicate pentru teste audio și video. Acesta este, de altfel, primul și singurul showroom oficial al videoproiectoarelor OPTOMA, unul dintre cei mai mari producători din lume pentru acest tip de echipamente video. Te invit să descoperi cel mai primitor loc în care poți testa echipamentele pe care vrei să le achiziționezi! Poți aduce muzica preferată pe orice suport sau poți veni cu propriile componente în jurul cărora vrei să-ți construiești sistemul. Îți garantez că vei avea parte de o experiență impecabilă, cu servicii de top și sfaturi obiective de la o echipă de experți, echipă pentru care întrebările cele mai dificile sunt exercițiul preferat, o provocare trecută cu brio de fiecare dată.

Accesul la showroom (pentru audiții, teste echipamente audio-video) se face de luni până vineri, între orele 10-18, cu programare prealabilă la unul dintre numerele de telefon: 0721 429 099 / 0749 429 099 / 0761 663 030

Acest articol a fost scris pentru proba AVmall lansată la SuperBlog

3 comentarii

Lasă un comentariu