Glam News Magazine

Spre deosebire de Generația Z, Pierpaolo Piccioli nu este unul dintre acești designeri de vârstă mijlocie care citește despre el în presă ca să își dea seama de succesul pe care îl are. El are cu totul alte valori și vrea ca toată lumea să accepte faptul că genul, sexualitatea și aspectul nu sunt definite de nimeni și sunt independente unele de altele. În acest sezon, Piccioli a dorit să îmbine sufletul lui Valentino cu aceste valori. “Am vrut doar să creez un portret al timpului nostru”, a spus el. „Totul este mai fluid. Este important să nu plasăm oamenii în cutii. Dacă susțineți drepturi civile, apoi susțineți toate drepturile civile. Nu favorizați un grup mai mult decât altul.” El a demonstrat aceste principii ale libertății printr-un rol non-binar, care a cuprins modele de diferite vârste și tipuri de corpuri. El a creat o colecție în culori de negru și roșu, neutralizând codurile tradiționale specifice anumitor oameni. Apoi, Piccioli a contopit garderobele convenționale de haine pentru femei și bărbați.

Obiectivul acestui spectacol nu a fost acela de a face o declarație importantă pentru bărbații îmbrăcați în rochiile de bal Valentino, deși Piccioli ar fi primul care a salutat această idee. Mai degrabă, colecția  a fost o demonstrație fină a modurilor subtile în care noile generații se integrează încet, dar sigur, în stereotipurile garderobelor binare tradiționale. “Toleranță, egalitate, umanitate”, a spus Piccioli. „Sunt un bărbat feminin și, de asemenea, un feminist convins. Și nu îmi pasă. Susțin egalitatea pentru femei, dar și pentru toate celelalte persoane. Nu doar un grup.”

Chiar dacă Piccioli nu și-a dezamăgit clientela, prezentând și o serie de rochii de seară care au surprins o feminitate mai sensibilă a lui Valentino, se pare că vrea să îndrepte Valentino către un podium fără sex, la fel ca și Margiela.

Sursa foto: Isidore Montag / Gorunway.com

Lasă un comentariu