Glam News Magazine

Dacă există un parfum despre care mi s-a cerut părerea cel mai des, acesta este CREED Aventus. Serios, primesc periodic e-mailuri de la cititori sau mesaje private pe social media de la persoane care mă întreabă ce cred despre acest parfum masculin super popular. Aventus a obținut statutul de must have în rândul colecționarilor de parfumuri de nișă, cât și al purtătorilor ocazionali. Este un parfum despre care eu vorbesc destul de des – de multe ori bărbații mă întreabă despre Aventus, indiferent dacă sunt împătimiți ai parfumeriei sau nu și este adesea primul parfum pe care îl menționează. Dar de ce? Ce face ca Aventus să fie atât de special? De ce a prins la public atât de bine? Sincer, sunt curios și eu!

Aventus a fost lansat în 2010 – anul în care casa CREED a sărbătorit 250 de ani. Potrivit brandului, parfumul CREED, creat de către parfumierul Olivier Creed, a fost inspirat de Napoleon Bonaparte, Olivier alegând să folosească o serie de ingrediente care aveau o legătură cu liderul militar francez. Din punct de vedere structural nu este un parfum neobișnuit – la fel ca multe parfumuri de vară, notele de vârf sunt proaspete și citrice (bergamotă, coacăze negre, măr și ananas), în timp ce restul compoziției este florală, aromată și caldă (iasomie, trandafir, patchouli, chihlimbar etc.)

Așadar, de ce crează atâta vâlvă acest parfum?

În primul rând, să vorbim despre miros, deoarece acesta este lucrul cel mai important aici. În principiu Aventus este un masculin tradițional. Este aromatic și fresh, cu citrice în vârf, flori în inimă și o bază lemnoasă. Există totuși și câteva răsuciri neobișnuite. Să luăm ca exemplu notele de vârf – cidrul de mere, coacăzele negre și bergamota sunt acoperite de o notă suculentă de ananas, care aduce o nuanță acvatică jocului de arome. În inimă, boabele de ienupăr piperat se ciocnesc de iasomie, iar la bază, patchiuli și mușchiul de stejar aduc o tentă de chypre în ceea ce altfel ar fi un masculin acvatic tipic. Poate că o parte din popularitate provine din faptul că Aventus este fresh și ușor, dar nu este plictisitor sau prea familiar din cauza acestor mici subversiuni.

Cu toate acestea, cea mai mare parte a succesului nu provine din mirosul în sine, ci din factorul de dezirabilitate. CREED este un brand dorit de multă multe, iar Aventus este poate parfumul cel mai accesibil din gama lor. Purtând un astfel de parfum spune câteva lucruri: spune că am grijă de mine și vreau să miros altfel, dar și că îmi place să primesc complimente. Aventus a devenit o emblemă în comunitatea parfumurilor pentru bărbații care doresc să se afirme.

Părerea mea este că succesul lui Aventus este aproape o furtună perfectă de elemente. Este grandios și persistent, ceea ce înseamnă că este ușor de remarcat (mulțumind astfel mulțimea care caută complimente), dar în același timp este docil și plăcut, astfel încât atenția pe care o primește este una pozitivă. Aventus nu va ofensa pe nimeni – fiind un parfum fresh, se poate purta atât la o ținută elegantă, cât și la una casual.

Iubește-l sau urăște-l, dar nu poți nega puterea lui Aventus!

Lasă un comentariu